Srijeda, 15 Veljača 2017 20:55

Svečanom prijemu s plesom nazočilo 76 „zlatnih“ parova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIONALNA 15. PROSLAVA VALENTINOVA ZA SVE BRAČNE PAROVE S 50 I VIŠE GODINA BRAKA -

POŽEGA – Grad Požega od 2003. godine organizira povodom Valentinova proslavu za sve bračne parove s područja grada i prigradskih naselja koji su obilježili 50 i više godina braka, „zlatnih“ parova koji su proslavili zlatni pir. Ove godine u Restoranu Sara u Babinom Viru okupilo se 76 „zlatnih“ parova na svečanom ručku, druženju uz zabavu i ples. „Zlatni“ parovi su to svakako zaslužili, jer ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina zaslužuje poštovanje i razlog više za slavlje.

Svi oni redom u razgovoru ističu da nema posebnog recepta za tako dugi bračni staž, nego uz ljubav koja je inicijator svega, pa i bračne zajednice, godinama opstaje samo uz uzajamno poštovanje, toleranciju, razumijevanje, slogu i zajednički život je moguć. No sve su to neke druge generacije, koje su živjele u vremenima kada su rastave braka bile rijetkost, a danas je to sasvim drugačije, veliki broj se rastane u prvim godinama braka, a neki duži bračni staž ne doživi svaka treća bračna zajednica. Taj trend Hrvatske na žalost slijedi i Požeško-slavonska županija, koja ne zaostaje po razvodima brakova. Uskoro će obilježavanje „zlatnog pira“ ili 50 godina bračne zajednice biti rijetkost, te stoga tu dragocjenost i obitelj moramo čuvati i poticati, pa i ovakvim primjerima gdje lokalna zajednica proslavlja zajedno s „zlatnim“ parovima i ističe tu njihovu vrijednost.

Domaćin ovogodišnjeg okupljanja za Valentinovo, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, čestitao je svim parovima što su izdržali toliko dugo u bračnoj zajednici, pozvao da svojim primjerom pokažu i mladim bračnim parovima pravi put, te zaželio puno zdravlja. – Lijepo je okupiti naše stanovnike grada Požega koji imaju 50 i više godina ljubavi u braku i svakako je jedan primjer mladim ljudima da zajednički život traži puno kompromisa i tolerancije, ali vjerujem i puno ljubavi za grad u kome žive. Oni su upravo pokazatelj te uzajamne ljubavi, ali to da žive u našem gradu i da svoje dane provode u njemu. Čestitam im od srca i želim puno zdravlja i uspješan život u našoj Požegi.

Čestitkama i lijepim željama pridružio se na dan kada se slavi ljubav, zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha – Želim vam puno ljubavi, a kako se Valentinovo veže i uz zdravlje, želim vam i puno zdravlja. Vi ste svi već više od pola stoljeća zajedno pa vam želim da tako nastavite i dalje.

Uz prigodne poklone i svečani ručak, grad Požega angažirao je i Tamburaški sastav Zlatna dolina, koji su svojom glazbom „zlatne“ parove privukli i na ples.

Tekst/foto: Vladimir Protić