Petak, 10 Veljača 2017 12:29

Predavanja, stručna edukativna putovanja i potpore članstvu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE POLJOPRIVREDNIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE „LEDINA“ -

LUKAČ – Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala je u objektu „Ribarska kuća“ u Lukaču Udruga poljoprivrednika Požeško-slavonske županije „Ledina“ koja okuplja oko 70 članova.

IMG 8788- Radi edukacije organizirali smo redovna zimska predavanja za poljoprivrednike u suradnji sa tvrtkama koje se bave proizvodnjom sjemena i zaštitnih sredstava, zatim stručni izlet na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novi Sad gdje je pošlo 60 poljoprivrednika, imali smo testiranje prskalica, u suradnji sa Agronomskim fakultetom Osijek, uključili se u županijsko natjecanje orača, organizirali utrku traktora u sklopu Festivala graševine u Kutjevu, u pleterničkom inkubatoru PLINK prezentirane su nam mjere poticaja iz sredstava Europske unije i drugo – kazao je podnoseći izvješće o radu u protekloj godini predsjednik „Ledine“ Danijel Šćiran.

Potporu radu udruge daje općina Jakšić čiji je načelnik Ivica Kovačević nazočio skupu. - Veliki dio članstva je s područja naše općine, a tu je i sjedište “Ledine“ tako da im dajemo potporu, te zajednički organiziramo dio aktivnosti udruge- istakao nam je Kovačević. Donijet je i novi program rada.

- Planiramo izlet je jedan poljoprivredni sajam u inozemstvu, te posjetu nekom bioplinskom postrojenju kako bi se upoznali sa povlačenjem novca iz EU za tu namjenu, a tokom godine kroz predavanja i druge oblike upoznavat ćemo naše članstvo sa novim kretanjima u poljoprivredi - istakao je dopredsjednik “Ledine“ Mario Glavaš. Dodao je da će pokušati animirati članove da se javljaju na raspisane natječaje kroz koje mogu dobiti poticajna sredstva za ulaganja i razvoj.

Nakon skupštine Krešimir Ciprić, predstavnik BC instituta iz Osijeka održao je predavanje o korištenju sjemena, a Stjepan Jakopović iz Županijske razvojne agencije „Panora“ upoznao je sudionike sa korištenjem poticajnih sredstava kroz projekte Europske unije.

Tekst/foto: Vladimir Protić