Petak, 10 Veljača 2017 10:08

Povećanog broja lisica nema, kažu lovoovlaštenici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODGOVOR UPRAVNOG ODJELA ZA KOMUNALNE DJELATNOSTI I GOSPODARENJE GRADA POŽEGE -

POŽEGA - Nakon nekoliko upita građana, što grad čini da se smanji broj lisica koje se pojavljuju na području grada Požege, dobili smo slijedeći odgovor od Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje grada Požege.

- Grad Požega je održao sastanak s predstavnicima DUSZ, ŽUC, Lovačkim savezom PSŽ i PU PSŽ. Zaključak sa sastanka je bio da je potrebno zatražiti dozvolu za pojačani izlov lisica u okolnim lovištima, kako bi lovci pristupili izlovu i na taj način riješili problem u lovištima.

Grad Požega je uputio zahtjev za pojačani izlov lisica 25. srpnja 2016. godine Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za šumarstvo i lovstvo. kako odgovor od nadležnog ministarstva nije stizao, poslana je i požurnica 28. studenog 2016.

Dana 19. siječnja 2017. godine Grad je zaprimio odgovor od ministarstva, kako je nakon zaprimljene obavijesti i zahtjeva, ministarstvo kontaktiralo lovoovlaštenike koji gospodare lovištima u neposrednoj blizini grada Požege. Lovoovlaštenici su dostavili zapisnike o utvrđivanju brojnog stanja divljači iz kojih nije vidljivo da postoji povećan broj lisica, te je dan odgovor da ministarstvo zbog toga nema zakonskog temelja izdati naredbu, odnosno donijeti rješenje o pojačanom izlovu lisica.

Iz navedenog razvidno je da lovci u ovom trenutku nisu u mogućnosti poduzeti intervencijske mjere po pitanju izlova lisica, te se mora iznaći drugo zakonom dozvoljeno rješenje problema - stoji u odgovoru koji potpisuje pročelnica Jasminka Vodinelić, dipl. ing. arh. Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje grada Požega.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: ilustracija