Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 12:33

Izabrano novo-staro vodstvo DVD-a Orljavac

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

89. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a ORLJAVAC -

ORLJAVAC - Proteklog vikenda DVD Orljavac je održao 89. redovnu i izbornu godišnju skupštinu. Usvojena su izvješća o radu, poslovanju za prošlu godinu, program rada za 2017. godinu, te je izabrano novo staro vodstvo, došlo je samo do promjene tajnika kojega je zbog bolesti zamijenila Tanja Bek. Predsjednik DVD-a ostao je Josip Pavić, Marijan Bek zamjenik predsjednika, Pero Pangjić zapovjednik DVD-a i Josip Vinković zamjenik zapovjednika.

DVD Orljavac danas ima 64 člana od kojih je 32 operativna, izvršna, pričuvna i počasna. Podupirajućih ima 23, a djece i mladeži ima 9.

Protekle godine članovi DVD Orljavca imali su ukupno 8 intervencija, 2 požara i 6 tehničkih intervencija koje su uspješno odrađene. Kupili su 10 pari vatrogasnih čizama, a od donacije iz Tirola dobili su 10 vatrogasnih kaciga i tako osigurali minimum opreme koje do sada nisu imali. Od DVD-a Brestovac u suradnji sa VC Brestovac i VZ Požeško-slavonske županije dobili su navalno vozilo marke Stayer porijeklom iz Austrije od vlade Tirola, dolaskom vozila kupili su 10 rabljenih zaštitnih odijela za operativce.

Na redovnoj skupštini je bilo gostiju iz DVD-a Jaguplije, Požega, Pakrac, Velika, Kaptol, Kutjevo, Voćin, Toranj, Biškupci, Trenkovo, Gornji Emovci, Trema Budilovo i Vujići dva DVD-a iz Koprivničko Križevačke županije, načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić, predsjednik Općinskog vijeća Brestovca Tomo Vrhovac, predsjednik Vatrogasne zajednice PSŽ Željko Petrović i predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić.

Tekst/foto: A. Protić