Utorak, 24 Siječanj 2017 14:09

Pleternička gradonačelnica sve lokalne novinare i medije pozvala na ručak uz čestitke za njihov dan

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBILJEŽAVAMO BLAGDAN SV. FRANJE SALEŠKOG ZAŠTITNIKA NOVINARA -

POŽEGA - Nastavljajući dobru tradiciju, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, organizirala je druženje i svečani ručak u Hotelu Grgin dol u Požegi, s novinarima lokalnih glasila Požeštine, upravo na blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara. Tradicija je to koju je uveo još bivši pleternički gradonačelnik Franjo Lucić, a prihvatila i nastavila gradonačelnica Jozić. Bila je to i prigoda da se zahvali svima na urednom i korektnom praćenju, isticanju pozitivnih i bitnih projekata za grad Pleternicu, te davanje podrške u svakodnevnom radu i razvoju grada Pleternice i pleterničkog kraja.

- Drago mi je da je ovo najveći broj okupljenih novinara na jednom mjestu, uz ovu našu tradiciju i vašeg zaštitnika. Želim da ovakva dobra suradnja ostane i u budućnosti. Mi smo jedan mali grad koji nema dovoljno sredstava da izdvojimo za medije, a gledamo da za sve medije izdvojimo ravnomjerno uz neke prigode, ili kad imamo projekte, kada imamo izdvojena bespovratna sredstva za medije u projektima. Tada upravo za vidljivost projekata izdvojimo sredstva i za medije – istakla je gradonačelnica Jozić ističući da grad Pleternica u budućem vremenu, a posebno u 2017. godini.

- Ova 2017. godina bit će godina velikih projekata za grad Pleternicu, o čemu ćemo izvijestiti javnost kada dobijemo odobrene projekte i ugovore. Imamo pripremljeno projekata za 350 milijuna kuna, no bila je jedna suša oko objavljivanja natječaja za projekte. Mi smo to vrijeme iskoristili da punom parom pripremamo projekte i sada očekujemo, kao prvi u nizu odobrenje jednog projekta prekogranične suradnje. Sve što smo prošle godine prijavili očekujemo odobrenje ove godine. U našem proračunu nemamo sredstava da sami gradimo, no zato pokušavamo ovim bespovratnim sredstvima fondova učetverostručiti, pa čak i udeseterostručiti naš proračun – istakla je gradonačelnica Jozić.