Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 09:16

LD Šljuka iz Brestovca i LD Psunj iz Orljavca zajedno lovili divlje svinje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAJEDNIČKI LOV DVA LOVAČKA DRUŠTVA IZ POŽEŠTINE -

BRESTOVAC/ORLJAVAC – Po prvi puta na poticaj predsjednika lovačkih društava „Šljuka“ iz Brestovca Zdenka Petrovića i „Psunja“ iz Orljavca Željka Lokmera organiziran je zajednički lov na divlje svinje uz sudjelovanje članova oba društva na području općine Brestovac.

Svi su se u ranim jutarnjim satima okupili su se u Bolomačama gdje svoj dom imaju Brestovčani, te nakon doručka krenuli njihovim lovištem da bi lovili u jednom prigonu, a završili su lov u orljavačkom lovištu.

- Bilo nas je oko 60 od čega Brestovčana20 lovaca. Ljudi su zadovoljni, pa očekujem ovakav lov i dogodine- kazao je orljavački predsjednik Lokmer. Slično razmišlja i kolega mu Petrović.

- Jutro je bilo hladno, teren iako uglavnom ravničarski nije bio pogodan jer je bilo dosta snijega, no ne krijemo zadovoljstvo održanim lovom - ističe Z. Petrović.

Lovnici Dalibor Smoković(„Psunj“) i Dario Marčetić(„Šljuka“) pozvali su lovce da odaju počast divljači, te pohvalili njihovo ponašanje tijekom lova, a dogovorili su se i da kako to dolikuje prijateljima ravnomjerno podijele meso divljači odstrijeljene tijekom ovog lova. Ulovili su devet divljih svinja na što su bili ponosni.

Dakako nastavili su druženjem u orljavačkom lovačkom domu uz domaće specijalitete i tročlani svirački sastav iz požeškog kraja pod vodstvom Nenada Malinića-Neše.

Tekst/foto: Vanja Protić