Subota, 21 Siječanj 2017 13:57

Lovrić: Nismo dužni pola milijuna kuna već 60-tak tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TISKOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE HPD-a SOKOLOVAC -

POŽEGA - Hrvatsko Planinarsko Društvo "Sokolovac" je jučer održalo tiskovnu konferenciju na temu objektivne informacije vezane za Planinarski dom "Lapjak" u Velikoj. Na tiskovnoj su bili nazočni Predsjednik društva Predrag Livak, počasni Predsjednik dr.sc Antun Lovrić, dopredsjednik društva za gospodarske aktivnosti Mišo Doboš, Snježana Poljak član upravnog odbora, te tajnica i kroničarka društva Kaja Bartošek.

- Planinarski dom "Lapjak" je prošle godine legaliziran, na vrijeme smo prijavili legalizaciju, te smo taj posao završili i dom je upisan u gruntovnicu i u vlasništvu je HPD Sokolovac jedan kroz jedan. Također smo prošle godine započeli obnovu doma, gdje planiramo četiri sobe obnoviti i završiti, sa sredstvima koje smo dobili iz Hrvatskog Planinarskog Saveza iz njihovog natječaja za obnovu planinarskih objekata - rekao je na početku konferencije Predrag Livak, predsjednik HPD Sokolovac.

- Ovih dana se u medijima počelo pisati kako je HPD Sokolovac na sudu zbog duga od pola milijuna kuna što nije točno, mi jesmo na sudu ali ne zbog pola milijuna kuna već zbog 60.313,00 kuna. Mi kao planinarsko društvo smo dobili ugovor o Asignaciji koji su potpisali tvrtke Stan d.o.o., Promet d.o.o., Kamen Ingrad d.d. i HPD Sokolovac, 28. siječnja 2010. godine u kojemu piše da Kamen Ingrad d.d. daje materijal (kamen) u vrijednosti oko 108 tisuća kuna, koji je tvrtka Stan d.o.o. i Promet d.o.o. trebao izvesti, međutim tadašnji stečajni upravitelj je bio gospodin Mikić koji je zbog nesretnih okolnosti završio u zatvoru te na njegovo mjesto dolazi g. Perić iz Velike koji ne prihvaća taj ugovor o Asignaciji. Mi smo 1990. godine dali Planinarski dom "Lapjak" u koncesiju Kamen Ingradu d.d. na 10 godina i on je trebao 01.01.2000. godine izaći iz tog Doma ali je tek na intervenciju iz Vlade RH, gospodina Gorana Granića 2002. godine Kamen Ingrad izašao iz Doma, međutim Dom je bio u potpuno uništenom stanju te odonda slijedi adaptacija koju je trebao izvođač radova, tvrtka Stan d.o.o. i Promet d.o.o. odraditi za taj kameni materijal i radove završiti do travnja 2008. godine - rekao je dr.sc. Antun Lovrić počasni Predsjednik, te dodaje da izvođači radova odlaze sa gradilišta, a Dom nije završen,te potražuju 60-ak tisuća kuna, a pošto radovi nisu završeni ide se na sud. Sudski vještak nema dokumentaciju, sudac polovicu zahtjeva izvođača radova odbija zbog neuredne dokumentacije i neimanja knjiga. U konačnoj presudi sudac predlaže da se mi dogovorimo na što ja šaljem pismo sucu objašnjavajući da smo mi neprofitna udruga i da mi nemamo izvore prihoda ali da ćemo skupiti 20 tisuća kuna, a za veći iznos će morati pričekati ali to se ne događa. Slučaj završava na visokom upravnom sudu. Sve ono što je napisano je netočno. Naravno, vjerujem da će se gospodin Šutalo braniti. Postoje dokazi, fotografije, svjedoci a mogao bi neke stvari i dokazati zapisnicima sa suda u Slavonskom Brodu. Ovaj sudski proces nije završen i nema nikakve ovrhe, nema nikakvog govora o iznosu od pola milijuna kuna već je spor za oko 60-tisuća. Sami članovi uz pomoć prijatelja i obrtnika su sami adaptirali dom do kraj, gdje je uloženo preko 1,5 milijuna kuna, promijenjeno je kompletno krovište i cijeli donji trakt je uređen - zaključio je Lovrić.

Tekst/foto: Vanja Protić