Petak, 13 Siječanj 2017 13:59

Uz vino Požeštine, tradicionalna vincelovska jela i delicije jadranske i kontinentalne Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAJAVLJENO OBILJEŽAVANJE POŽEŠKOG VINCELOVA I PROJEKTA ZELENO-PLAVO HRVATSKIH OBRTNIKA -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požega, grad Požega, Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i Udruženje obrtnika Požega po 10. puta organiziraju u gradu Požegi Požeško Vincelovo i Projekt zeleno-plavo u kojemu sudjeluje pedesetak obrtničkih komora županija i udruženja obrtnika gradova. Tako će se 21. siječnja od 10 sati na glavnom požeškom Trgu sv. Trojstva svi predstaviti sa svojim jelima od Jadrana u programu Riba hrvatske, jedi što vrijedi, do brojnih kontinentalnih delicija koje priređuju obrtnici hrvatske, a sveukupno bit će priređeno preko 3.000 porcija raznih delicija.

- Ponovno se odvija odlična suradnja grada Požega s našim obrtnicima, a rezultate je još jedan program Vincelova u Požegi i Projekt zeleno-plavo, u kojemu zeleno iz naše ravnice i ono plavo s mora povezujemo i sljubljujemo. Rezultat je to svakako dugogodišnje suradnje naših obrtnika s obrtnicima iz cijele Hrvatske. Zahvaljujem se i obrtničkoj komori i svim ljudima koji su se prihvatili organizacije ovako zahtjevne manifestacije i pozivam sve naše sugrađanske i sugrađane da se odazovu u subotu 21. siječnja u dopodnevnim satima na naš Trg sv. Trojstva - istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji očekuje veliki broj upravo obrtnika iz cijele Hrvatske.
Nakon simboličnog obrezivanja trsova vinove loze i paljenja vincelovske vatre slijede događanja. - Povezujemo jadranske i slavonske običaje, povezujemo kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, promoviramo hrvatske autohtone prehrambene proizvode. U sklopu projekta već 10. godinu za redom promoviraju se i proizvodi hrvatskog ribarstva u akciji „Riba Hrvatske – jedi što vrijedi“. Uz sve te brojne delicije sve posjetitelje na trgu zabavljat će TS Posegana - naglasila je direktorica Turističkog ureda Silvija Podoljak.

- Organizirali smo i forum za sve naše obrtnike koji dođu na manifestaciju iz cijele Hrvatske na koji dolazi Ministar poljoprivrede sa svojim pomoćnicima. Na ovu manifestaciju dolaze Obrtnici od Dubrovnika do Rijeke, od Istre pa do Varaždina, od Virovitice do Vukovara, sve obrtničke komore i udruženja obrtnika su najavili da dolaze u puno većem broju nego dosadašnjih godina. Očekujemo da će biti preko 3.000 obroka kvalitetne hrane koju rade naši obrtnici te pozivam sve građane i goste Požega da nam se pridruže na manifestaciji – rekao je Ante Bilobrk, predsjednik OK Požeško-slavonske županije.