Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 09:26

Policijski službenici organizirali preventivnu akciju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MEĐUNARODNI DAN INVALIDA -

POŽEGA - U subotu, 3. prosinca obilježen je Međunarodni dan invalida te su i ove godine policijski službenici tim povodom organizirali preventivnu akciju. Naime, s početkom u 10 sati predstavnici policije su u Policijskoj postaji Požega DSC 1154održali sastanak s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom koji su tom prilikom iznijeli niz problema s kojima se susreću u svojim dnevnim aktivnostima, ali i moguća rješenja koja bi im uvelike olakšala prvenstveno sigurno sudjelovanje u prometu. Također su pohvalili odličnu suradnju s policijom u proteklom razdoblju. 

Nakon sastanka na središnjem gradskom trgu i drugim lokacijama policijski službenici su pojačano nadzirali parkirna mjesta predviđena za osobe s invaliditetom te su građanima uručivali prigodni letak, a i pozivali su ih da pomoću mobilne aplikacije policije prijavljuju ovakve i druge vrste prekršaja.

- Na kraju potrebno je naglasiti da statistički podaci ukazuju kako je broj evidentiranih prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima namijenjenim za osobe s invaliditetom u prvih 11 mjeseci ove godine 131 što je znatno manje od prošlogodišnjih 184 utvrđenih prekršaja. Iz tog podatka vidljivo je da su građani postali savjesniji čemu su pretpostavljamo doprinijele i policijske preventivne aktivnosti – stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Tekst: A. Protić Foto: PU požeško-slavonska