Subota, 01 Listopad 2016 12:56

Obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE VELIKA -

VELIKA –Korisnici i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Velika tradicionalno su obilježili međunarodni dan starijih osoba uz prigodni kulturno umjetnički program i sv. misu. Dom obilježavanje provodi još od 1991. godine – Ovaj dan obilježavamo upravo kako bi stavili akcent na potrebe starijih osoba, osoba treće životne dobi i na potrebe prilagođavanja okoline tim osobama. U ovom domu upravo uz zalaganje svih djelatnika, sve je prilagođeno potrebama osoba treće životne dobi. Od naših korisnika uvijek mnogo učimo, a naučili smo da je životna radost presudna za zdravlje i dugovječnost. Stoga mi kroz sva događanja u Domu želimo biti veseli i radosni. a i u današnjem programu sudjeluju radnici doma i korisnici – istakla je ravnateljica Mirjana Novak, magistra soc. rada.

Svetu misu vodio je velički župnik, vlč Mario Sanić iz pomoć domskog pjevačkog zbora, koji je s nekoliko pjesama sudjelovao i u zabavnom dijelu, „Kad čujem tambure“ „I dođi lolo“, te „Seoska sam lola“. Vidjeli smo i igrokaz „Muško tračanje“ koje su izveli korisnici, zatim recitaciju „Ravna Slavonija“ koju je izvela korisnica Marija Dukmenić. „Pomozite majstore“ je humoristična pjesma Josipa Lučića kojom on ističe što sve domski majstor mora raditi i s čime se susreće svaki dan. S recitacijom pjesme „Hrvatica“ učešće u priredbi uzela je i jedna učenica, VanesaPerčinić iz Velike, a najveću pažnju ali i pljesak privukao je igrokaz koji su izveli djelatnici doma „Zdravstveni odgoj“.

Obilježavanje su uveličali dr. sc. Vesna Vlašić, pročelnica ureda društvenih djelatnosti županije, Vjekoslav Potočanac, zamjenik načelnika općine Velika, te članovi Upravno vijeća na čelu s predsjednikom Zdenkom Mautnerom. Uz prigodni domjenak za koji su se posebnim kreacijama iskazali djelatnici kuhinje i glavna kuharica, završilo je obilježavanja Dana starijih osoba.