Utorak, 27 Rujan 2016 21:19

Obilježili dan policije i blagdan svog zaštitnika sv. Mihovila

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO-SLAVONSKA -

POŽEGA - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu 123. brigade u Požegi, svetom misom te potom manifestacijom “Dan otvorenih vrata policije” i svečanom akademijom Policijska uprava požeško-slavonska obilježila je danas svoj dan, Dan policije.

Policija se u svom svakodnevnom radu nastoji približiti građanima i preventivnim djelovanjem povećati njihovu sigurnost te je u toj nakani obilježen i ovogodišnji Dan policije i zaštitnika sv. Mihovila. Uređaji kojima se policijski službenici koriste i njihov način rada prezentiran je tijekom prijepodneva na Trgu Sv. Trojstva.

- Policija danas izlaže opremu, uređaje i vozila koja svakodnevno koristi u radu. Ovdje su i štandovi interventne policije, prometne policije, prevencije i kriminalističke policije. U zadnjih desetak godina puno se ulaže u prevenciju i rad s djecom. I danas imamo radionicu s djecom vrtićke dobi gdje oni pokušaju prikazati kako vide policiju, a predstavnici policije im pojašnjavaju kako se treba ponašati, i to ponajprije u prometu - rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Posjetitelji su mogli isprobati tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju stanje alkoholiziranosti, vidjeti kako izgleda daktiloskopski kofer s prašcima i folijama za izuzimanje tragova papilarnih linija, postupak daktiloskopiranja osoba, foto i video opremu za dokumentiranje mjesta događaja i sl. Posebno zanimljiva bila je pokazna vježba interventne policije koja je demonstrirala kako se obraniti u slučaju napada naoružane osobe.

Obilježavanje Dana policije nastavljeno je svečanošću u prostorijama Policijske uprave. Uz pripadnike Policije, na svečanosti su bili župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima, u ime Grada Požege Željko Kalić, savjetnik gradonačelnika te brojni predstavnici ustanova i udruga. Župan Alojz Tomašević zahvalio se djelatnicima policije jer naša županija spada među najsigurnije u Republici Hrvatskoj.

Posebne zahvalnice za dobru suradnju uručene su ove godine Kutjevu d.d. i Hrvatskim duhanima d.d., dok su 34 policijska djelatnika dobila zahvalnice za poseban doprinos u obavljanju službe.