Breadcrumbs

Srijeda, 16 Svibanj 2012 20:33

Svim prvašićima školske torbe i pribor

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UDVDR RH U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA ČAGLINČANE  -

ČAGLIN – Već poznata humanitarna djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske akcijom na čaglinskom kraju  pokazaqla je svoju humanost i ovom najnerazvijenijem kraju naše županije, ali i Hrvatske. Ovo područje od posebne državne skrbi u svoju humanitarnu djelatnost UDVDR je stavljao i prije, a sada su svim prvašićima s područja općine Čaglin koji od jeseni kreću u školu darovali školske torbe, školski pribor, a malonogometnoj ekipi kadeta sportsku opremu.

P5151180UDVDR RH se razlikuje od drugih udruga branitelja jer u svojoj aktivnosti ima i humanitarnu djelatnost, istakao je general pukovnik Đuro Dečak, predsjednik UDVDR, a provodi nekoliko humanitarnih akcija „Djeca hrvatskih branitelja ulici NE a sportskim klubovima DA“, zatim „Otvaranje informatičkog centra na područjima od posebne državne skrbi“ a takav jedan informatički centar je i u Čaglinu najavio general Dečak, jer su računala već osigurana i u dogovoru sa osnovnom školom osigurat će se prostor za računalnu radionicu. Tu je i ova akcija „Svima jednak početak školske godine 2012/2013. Djeci hrvatskih branitelja, koja je upravo dobila svoju provedbu u Čaglinu, a general Dečak je najavio i početak učenja stranih jezika za djecu branitelja na Čaglinskom području. Ujedno se zahvalio brojnim donatorima kao što su Klub Livnjaka koji sudjeluju u svakoj  akciji, te požeškom gradonačelniku Zdravku Ronku koji također podrži svaku njihovu akciju, te naravno velikoj humanitarki Dubravki Kutleša Herljević koja vodi humanitarni odjel udruge.

Požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Zdravko Ronko je istakao da će i dalje pomagati u humanitarnim akcijama UDVDR-a, jer su kroz niz akcija desetci djece s područja naše županije dobila svoja računala, djeca su završila škole stranih jezika, djeca su odlazila na more. - Grad Požega je uvijek prisutan kad je u pitanju humanitarna djelatnost UDVDR-a, jer je to grad prijatelj djece, i to ne samo kad je riječ o djeci s požeškog kraja. Sve više je braniteljskih udruga, a trebalo bi biti sve više udruga koje humanitarno djeluju, koje imaju dovoljno sredstava, volje, znanja i htijenja da pomažu djeci hrvatskih branitelja i skrbe o braniteljima, koji još nemaju položaj kakav su zaslužili i kakav bi trebali imati – rekao je Ronko. U ime podružnice UDVDR županije svoju zahvalu izrekao je Krešimir Pavelić, a u ime ogranka Čaglin predsjednik Brkanović.