Petak, 26 Veljača 2016 13:27

Uz jela i barske mješavine, natjecanje sommelijera juniora

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJEN 11. KUP UGOSTITELJA "SV. GRGUR" -

POŽEGA - Na tiskovnoj konferenciji za medije najavljen je 11. Kup ugostitelja "Sv. Grgur". Riječ je o tradicionalnom natjecanju prigotovljavanja jela, spravljanju barskih mješavina i natjecanju sommelijera juniora u kojem uvijek sudjeluje preko 40 natjecatelja iz desetak ugostiteljskih škola hrvatskih kontinentalnih županija. Kup ugostitelja i ove godine je u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega te Obrtničke škole Požega, a održati će se 4. ožujka u dvorani Doma obrtnika u Požegi. Na konferenciji za medije održana je i prezentacija vina i vinara te ostalih obrtnika i poduzetnika, te tvrtki čiji će se proizvodi koristiti prilikom službenog natjecanja. Ove godine vina su birana da bi se sljubila s flambiranim kruškama i flambiranim svinjskim fileom. Neka od vina su kušana, a neka su i prezentirali predstavnici vinarija Kutjeva d.d., Veleučilišta u Požegi, Vinarije Zrinščak i Perak.

- Ova manifestacija vrlo je značajna za našu školu. To je manifestacija koju smo započeli s Obrtničkom komorom s ciljem promocije ugostiteljstva i već su brojne generacije prošle kroz ovu manifestaciju, iskušale se u prigotovljavanju jela i to su danas već ugostitelji sa iskustvom, diljem Jadrana i Lijepe naše, ali i u inozemstvu. To su naši ambasadori i ja se nadam kako će i ova djeca koja će sudjelovati na ovogodišnjem kupu ugostitelja pokazati jednako visok stupanj znanja – rekla je ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder.

Prigodnim riječima nazočne su pozdravili predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić i predsjednik Obrtničke komore požeško-slavonske županije Anto Bilobrk. U ime gradonačelnika Vedrana Neferovića sve nazočne pozdravio je njegov zamjenik Mario Pilon koji je istakao kako ova vrijedna manifestacija ima punu podršku grada Požega.

Tekst/foto: Vanja Protić