Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Veljača 2016 11:04

U potpunosti uredili Vatrogasni dom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

64. REDOVITA SKUPŠTINA DVD JAGUPLIJE -

JAGUPLIJE – U novo uređenom domu Jaguplije održana je 64. redovita izvještajna skupština na kojoj su prisustvovali vatrogasci i mladež DVD-a Jaguplije i gosti Vatrogasni centar Brestovac, DVD Brestovac, Zakorenje, Ivandol i Orljavac, zamjenik župana Ferdinand Troha te članovi Općinskog vijeća Brestovac. Sve nazočne pozdravio je zamjenik župana Ferdinand Troha, poželio im da i dalje dobro rade te da se više druže i uvježbavaju a što manje sudjeluju u intervencijama gašenja požara ili poplava.

DVD Jaguplije je tijekom 2015. godine prvenstveno radio na održavanju postojeće te nabave nove vatrogasne opreme. Unatoč malom proračunu DVD-a kupljeno je još 6 vatrogasnih odijela te sada na korištenje imaju 4 vatrogasna odijela za šumske požare i 6 vatrogasnih odijela za požare unutarnjih prostora. Sudjelovali su na združenoj vježbi prilikom obilježavanja sv. Florijana u Orljavcu sa 5 vatrogasaca i navalnim vozilom. Odradili su desetak radnih akcija na uređenju vatrogasnog spremišta i uređenje nove garderobe u spremištu. 15 članova DVD-a prisustvovalo je obnovi dijela krovišta i uređenju stolarije i ograda na njihovoj kapelici.

Od požara i intervencija imali su jedan veliki požar u kolovozu u Donjim Livadama na kojem je nastupila velika materijalna šteta gdje je izgorjelo od oko 200-tinjak rolo bala sijena. U gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca, navalno vozilo i vatrogasna cisterna.

Tekst/foto: Alen Protić

Galerija slika