Breadcrumbs

Subota, 05 Svibanj 2012 13:22

Grad Zagreb podupire inicijative umjerene pomoći ljudima

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA DAVOR BERNARDIĆ U POSJETI POŽEGI  -

POŽEGA - Predsjednik skupštine grada Zagreba Davor Bernardić boravio je u Požegi.  U sklopu posjeta razgovarao je s članovima Udruge roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti "Pčelica"  i požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom, koji su ga upoznali s aktivnostima i radom udruge.

Naime udruga „Pčelica“  od grada Zagreba za potrebe roditelja čija se djeca nalaze na liječenju u Zagrebu dobila je na privremeno korištenje dvosobni stan. Stan je uredio i opremio grad Požega, dok svaki korisnik stana za režije i druge troškove  dnevno plaća 20 kuna.

P4290160Prema riječima članice udruge roditelja djece koja su oboljela i liječe se od malignih bolesti   Branke Svoboda, čiji se sin svojedobno liječio, danas udruga okuplja 45 članova i 15-ero djece koja se liječe.  Dodijeljeni stan im svima mnogo znači.

- Roditeljima koji imaju dijete na liječenju u Zagrebu stan puno znači. Ja se sjećam kako je meni bilo. To su mjeseci i mjeseci neizvjesnosti a nemaš gdje biti. Ovako barem čovjek ne razmišlja gdje će prespavati, gdje će možda oprati dječju pidžamu ili slično. Sa stanom je ipak puno lakše iako je nekim roditeljima teško podmirivati i onih 20 kuna dnevno jer se boravak u Zagrebu odulji a djetetu uvijek nešto treba. Udruga pokušava i takvim obiteljima pomoći no vrlo je teško - kaže Svoboda.

Predsjednik  Skupštine grada Zagreba Bernardić iskazao je zadovoljstvo zbog upoznavanja s radom udruge ali i činjenice da je grad Zagreb dodjelom stana bio u mogućnosti da pomogne roditeljima čija su djeca oboljela i liječe se od malignih bolesti.

- Što se tiče grada Zagreba mi ćemo i dalje podržavati sve inicijative koje su usmjerene pomoći ljudima, jer smo svjesni da je grad Zagreb glavni grad, da mora biti primjer jer ljudi jednostavno i nemaju drugih mogućnosti nego se liječiti u zagrebačkim bolnicama kada su takve teške bolesti u pitanju. Zato je ljudska solidarnost jedna od najvažnijih vrlina - rekao je Bernardić dodajući kako će grad Zagreb i dalje nastaviti surađivati s udrugom „Pčelica“ koja okuplja roditelje djece koja su oboljela i liječe se od malignih bolesti.

V.Re.