Četvrtak, 19 Veljača 2015 10:17

"Živim život bez nasilja" predstavljen učenicima OŠ Julija Kempfa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO-SLAVONSKA U PREVENTIVNOJ KAMPANJI -

POŽEGA - U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i UN-a u Hrvatskoj učenicima sedmih razreda Osnovne škole Julija Kempfa, prezentiran je preventivni projekt kampanje pod nazivom "Živim život bez IMG 8709nasilja“. Kampanja je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima, te cjelokupnoj zajednici, a osmišljena je u cilju senzibiliziranja javnosti na problem nasilja i poticanja svijesti građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja policiji i nadležnim ustanovama. Službenici Ministarstva unutarnjIh poslova i linije prevencije Policijske uprave požeško-slavonske te predstavnik udruge ''Status M'' su održali interaktivnu radionica za učenike.

Preventivni projekt "Živim život bez nasilja" pokrenuli su Ministarstvo unutarnjih poslova i UN u Republici Hrvatskoj, te njihovi brojni partneri, a provodi se na području svih Policijskih uprava. Na konferenciji za medije o problemu nasilja govorili su voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Vera Šutalo, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Dario Dasović, gradonačelnik Grada IMG 8731Požege Vedran Neferović te glumac Zlatan Zuhrić Zuhra. Razgovaralo se o nasilju među mladima, a posebno o novim vrstama nasilja preko interneta ili mobilnog telefona, putem bloga i sve češće nasilje preko Facebooka. Za učenike i njihove roditelje pripremljena je i posebna brošura koja daje savjete kako prepoznati nasilje i oduprijeti mu se, te savjete za roditelje kako prepoznati dijete koje je bilo izvrgnuto bilo kojem obliku nasilja.

Drugi dio programa je bila predstava koja je dio projekta THE/ARTO, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost, koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U nastavku ovog konceptualno pripremljenog preventivnog programa, IMG 8737koji vodi Zlatan Zuhrić Zuhra, sudjelovati će i jazz pijanist Matija Dedić, mladi glazbeni sastav „Apokalipso“ te učenici škole „Julija Kempfa".

Tekst/Foto: Vanja Protić