Srijeda, 18 Veljača 2015 13:03

Prikupili pomoć za poplavljenu Posavinu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

64. REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD BIŠKUPCI - 

BIŠKUPCI – Vatrogasci DVD Biškupci mogu biti ponosni jer su u proteklim godinama zaista puno napravili, posebno što su uredili veliku društvenu salu u kojoj sada mogu održavati sastanke, skupštine, obuke, ali i za ostale prigode njihovih članova. 50-tak aktivnih i 70-tak podupirujućih članova, te 40 članova mladeži rade i na stalnom osposobljavanju i uvježbavanju vatrogasnih tehnika mi specijalnosti. protekle godine imali su zahtjevnu godinu sa puno djelatnosti, najviše na spašavanju svojih sumještana od vode, ispumpavanja podruma i gospodarskih objekata. Nesebično su kad su riješili svoje probleme išli pomagati u Trenkovo, gdje se izlila Veličanka i u Toranj gdje je bilo ispumpavanja podruma.

Organizirali su i veliku akciju prikupljanja sjena, pšenice i kukuruza koje su kao donaciju poslali u Rajevo Selo i Gunju poplavljenim stanovnicima, a prijevoz sa šleperom donirao je Autoprijevoznik Marko Ždrakić.

Imali su i jedan veliki požar na gospodarskom objektu u susjednomIMG 3832 Stražemanu, gdje su brzom intervencijom uz vatrogasce DVD velika uspjeli spriječiti širenje požara i veće štete. Izgorjela je velika drvena konstrukcija sjenika i 1500 bala sijena no spasili su ostale gospodarske objekte na imanju, istakao je u svom govoru Mihael Ivanović, predsjednik DVD-a nove generacije koje je potaklo bolji rad društva.

Skupštine su prigode da se nagrade vjerni i aktivni članovi pa je s vatrogasnom spomenicom za 30 godina nagrađen Vlado Deanović i Mijo Šolčić, za 20 godina Ante Srebrović i Antun Petrović, a za 10 godina Tomislav Mikić. Vatrogasnom brončanom medaljom nagrađeni su Matej Štetić, Damjan Galojlić i Branimir franjić, a brončanom plamenicom Ljerka Ivanešić, Stjepan Kraljević i Gabrijel Ivanešić. Predstavnici općine Velika, načelnik Vlado Boban i predsjednica vijeća Antonija istaknuti su kao svijetli primjer koji pomaže lokalnom vatrogasnom društvu. Društvo očekuje nabavku jednog kombi vozila za prijevoz vatrogasaca i mladeži na natjecanja, koje očekuje iz donacije austrijske pokrajine Tirol. Kao velikom donatoru uručili su zahvalnicu Stjepanu Eletiću koji je donirao grijanje u domu.

Tekst/Foto: Vladimir Protić