Nedjelja, 15 Veljača 2015 12:26

Za Valentinovo 94 para zaplesalo valcer

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TRADICIONALNI SUSRETI ZLATNIH BRAČNIH PAROVA GRADA POŽEGE -

 POŽEGA – Tradicionalno grad Požega u prigodi Valentinova okuplja sve bračne parove koji su obilježili svoj zlatni pir, 50 godina braka. Tom prigodom organizira se svečani ručak, zabava uz ples koji uvijek započne s svečanim valcerom, te susret s čelnicima grada i županije. Čestitke uz Valnetinovo i za njihovu svetinju koju su uspjeli održati tolike godine, dugogodišnji bračni staž, uputio im je požeški gradonačelnik Vedran Neferović i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

– Od srca svima vama želim puno zdravlja i veselja u životu, da se iduće godine ponovno vidimo i da vi, u ovima godina bogatim životnog iskustva, i dalje budete aktivni u našem gradu, provodite svoje programe i okupljanja te svojim životnim iskustvom pomažete mlađima – rekao je je gradonačelnik Neferović u dvorani Restorana Sara Babin Vir u Požegi.

 Kad je prije desetak godina započelo ovo vrijedno pažnje okupljanje bilo je tek polovina ovog broja parova koji su obilježili svoj Zlatni pir. Ovaj broj se sada malo povećao i možemo reći da su to još generacije kojima je mnogima brak bio svetinja. Sami oni ističu da su održali svoj brak uz ljubav i strpljivošću, popuštanjem, kompromisima i opraštanjem. Današnje generacije i generacije unazad desetak i više godina neće se na žalost moći ponosno okupljati na svom Zlatnom piru, jer današnji brakovi već u trećini završavaju razvodom nakon nekoliko godina. Taj podatak Hrvatske nažalost slijedi i Požeško-slavonska županija, sve manje sklopljenih brakova, a sve više razvedenih brakova.

Tekst/Foto: Vladimir Protić