Četvrtak, 23 Listopad 2014 10:28

Pomoć dobila tri poplavljena nogometna kluba

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR I PROJEKT „PRIJATELJ NA DJELU“  -

 POŽEGA – Hrvatski olimpijski odbor u sklopu svog projekta „Prijatelj na djelu“ pomogao je tri nogometna kluba s područja Požeštine koja su pretrpjela štete od poplave. Sa 20 tisuća dolara NK „Dinamo" Vidovci-Dervišaga, NK „Jakšić“ IMG 3195iz Jakšića i NK „Mladost" Pavlovci ublažit će štete od poplave. Klubove za dodjelu pomoći je kandidirala Zajednica sportskih udruga i saveza Požeško-slavonske županije, a sve predstavnike klubova i predstavnika HHO Sinišu Krajača tom prilikom u gradskoj vijećnici primio je gradonačelnik Vedran Neferović.

 - Kroz ovaj projekt je u značajnoj mjeri olakšan povratak u sportski život u klubu. S druge strane je HOO sudjelovao i u uređivanju Sportsko-rekreacijskog centra iz programa kojim su sufinancirani troškovi postavljanja rasvjete na tom kompleksu. Nadam se da će se kroz određene programe koje HOO nudi sportskim udrugama iskristalizirati odgovornost sportskih klubova u Gradu Požegi, koji svojim programima moraju izaći u javnost i ponuditi kvalitetu koja se može u ovakvom obliku sufinancirati. Nama u Gradu bit će to pokazatelj na koji način rade klubovi i udruge, na kakav način troše ona sredstva koja dobiju kroz Požeški sportski savez, a izvorno dolaze iz Proračuna Grada Požege – rekao je gradonačelnik Neferović, naglasivši važnost odgovornosti u korištenju novca, sredstava i sportske infrastrukture.

IMG 3209Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnik HOO i predstavnik Ureda za lokalni sport zadovoljan razvojem sporta na području županije najavio je i nove projekte financiranja sporta, posebno uključivanja djece i mladih u klubove. Svoju zahvalu na dobivenim sredstvima iskazali su Ivica Kovačević, ispred NK Jakšić, Zvonko Vuković ispred NK Mladost Pavlovci i Tomislav Čabraja ispred NK Dinamo Vidovci-Dervišaga Nakon prijema posjetili su prostorije NK Dinamo u Vidovcima i pogledali traktor kosilicu za travu koju su dobili u sklopu donacije.