Utorak, 07 Listopad 2014 15:17

Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DJEČJI TJEDAN U POŽEGI – LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA  -

 POŽEGA – Ovogodišnji Dječji tjedan u Požegi organiziran pod motom „Ljubav djeci prije svega“, već na samom otvorenju okupio je veliki broj djece i učesnika u priredbi, od dječjih vrtića, učenika osnovnih škola i plesnih skupina. Dječji tjedan otvorili su zajedno dječji i veliki gradonačelnik, Karlo Maček i Vedran Neferović, uz poruku „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge“.

IMG 1655U programu su sudjelovali zbor OŠ Antuna Kanižlića s pjesmom „Požego, grade moj“, plesači Plesnog studija Ilijane Lončar i Plesnog studija Marine Mihelčić, Dječji vrtić sv. Leopolda Mandića, Dječji vrtići Požega i Dječji vrtić Radost, te folklorna skupina OŠ Dobriše Cesarića s narodnom pjesmom „Ide jesen“.

 Dječji tjedan nastavlja s kulturnim programom cijeli tjedan, kroz radionice, u Gradskom muzeju o običajima i prošlosti zavičaja kroz učenje i pripreme zaboravljenih jela, u Gradskoj knjižnici s raspravom i kreativnom aktivnošću izrade plakata, kroz pričaonicu za najmlađe, te izložbu u Galeriji Ciraki „Požega – grad po mjeri djeteta“.

IMG 1659Dječji tjedan završava u subotu svečanom priredbom u pješačkoj zoni od 11 sati u kojoj sudjeluju dječji vrtići, plesne skupine i na kraju tamburaši OŠ Julija Kempfa.