Nedjelja, 05 Listopad 2014 11:53

Informatičko opismenjavanje starijih osoba

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PLETERNIČKI INKUBATOR ORGANIZIRAO EDUKACIJU POLAZNIKA „DNEVNOG BORAVKA ZLATNOG DOBA“  -

 PLETERNICA – U sklopu Pleterničkog poduzetničkog centra, odnosno Poduzetničkog inkubatora djeluje „Dnevni boravak zlatnog doba“ u kojemu se okupljaju starije osobe i umirovljenici. U tom projektu žele povećati kvalitetu života osoba treće životne dobi i njihovo lakše uključivanje u društveni život zajednice, kaže voditeljica Dnevnog boravka Josipa Špehar. IMG 0201– U dnevnom boravku provodimo dnevne, tjedne i mjesečne aktivnosti prilagođene starijim osobama. Svakodnevno imamo organizirano mjerenje krvnog tlaka i šećera, provodimo tjelovježbu prilagođenu starijim osobama, organiziramo zabavne sadržaje i priredbe, predavanja o zdravom životu, a sada smo organizirali i informatičku radionicu za opismenjavanje starijih osoba. trenutno radionicu pohađa 15 osoba u trajanju od 40 nastavnih sati.

 Polaznici su zapravo potpunu početnici, oni koji se do sada nisu sretali s računalom ili koji su imali vrlo malo kontakata s računalom. – Kako nemaju nikakva informatička znanja mi ih upoznajemo kako upaliti i ugasiti računalo, kako se koristiti s mišem, kako pisati na tipkovnicu, kako izmijeniti neke sadržaje. zanimljivo je da su svi jako zainteresirani i ne osjećaju da im je to naporno. Pokazali su veći interes od očekivanog – rekao je Krunoslav Ećimović, diplomirani informatičar.

 Jedna od polaznica je i umirovljenica Katica Kristić, koja je nakon odlaska u mirovinu počela sa uzgojem lavande i proizvodnjom cijelog niza proizvoda od lavande. – Za sada se dobro snalazim, a to će mi pomoći u radu moga OPG, pa možda nakon ove edukacije budem u stanju napraviti i sama prospekt za promociju mojih proizvoda od lavande.