Subota, 04 Listopad 2014 20:45

Društvo bogatije za arhivsku građu Rudolfa Cišpera

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA PAKRAČKIH PLANINARA  -

 PAKRAC – I članovi Planinarskog društva "Psunj" iz Pakraca pridružili su se obilježavanju 140-te obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom organizirali su Dan otvorenih vrata kako bi građane upoznali sa svojim radom ali i svime sa čime kao društvo raspolažu – od opreme pa do arhivskih materijala kao što su zapisnici sa sjednica, stare članske iskaznice, fotografije s pohoda i slično.

IMG 3451- Po prvi puta građani će dobiti na uvid i arhivu našeg dugogodišnjeg člana, sada pokojnog, Rudolfa Cišpera, a koju nam je poklonio njegov sin Goran. Među tom arhivskom građom posebno je vrijedan petnaestminutni film snimljen davne 1969. godine na kojem je prikazan 7. Slet planinara Slavonije održan na Omanovcu – kazao je voditelj Sekcije za izlete i propagandu Borislav Černi.

 Planinarsko društvo "Psunj" trenutno ima oko 120 članova koji djeluju kroz sekcije. Posebno je aktivna izletnička sekcija koja svakog mjeseca kroz godinu organizira izlete širom Hrvatski i susjedne Slovenije – od Papuka, Psunja i Krndije preko Moslavačke gore, Gorskog kotara i Velebita do Julijskih alpi. - Možemo se pohvaliti i uspješno provedenom planinarskom školom koju je prošlo 27-ero uglavnom mladih. Raduje i to što nam se pridružuje sve više mladih obitelji s djecom – dodao je Borislav Černi.