Srijeda, 01 Listopad 2014 12:56

Pjevače umirovljenike posjetio predsjednik RH Ivo Josipović

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MATICA UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRALA SMOTRU PJEVAČKIH ZBOROVA  -

 POŽEGA – Već tradicionalnu smotru Pjevačkih zborova Matica umirovljenika s područja Požeško-slavonske županije koja se održava u najvećoj dvorani na području Požeštine, ove godine iznenadio je svojom posjetom predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović. Na smotru učestvuje deset zborova iz deset MU općina i gradova županije, na kojoj se okupi više od 500 umirovljenika. IMG 0028Zadovoljan sam ovako velikim odzivom i punom dvoranom, bilo bi nas i više da imamo veću dvoranu, jer u ovoj županiji ima 22 tisuće umirovljenika. Velika je to snaga, ali na žalost s najmanjim prosjekom mirovina u Hrvatskoj – istakao je Zvonko Čorak, predsjednik županijske matice, čestitajući svima Međunarodni dan starijih osoba.

 U ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije umirovljenike i visoke goste pozdravio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. – Svi mi idemo prema godinama kada nas sve čeka mirovina, i ja mogu obećati da ću vam se pridružiti kada dođem u mirovinu na pjevačkim natjecanjima, jer meni je pjesma u srcu – obećao je župan koji je već poznati pjevač slavonskih pjesama i već ima nekoliko uspješnih TV nastupa u kojima je predstavljao županiju.

 - Ovdje smo da pjevamo i mislim da nema ljepšeg medija od toga što je glazba, za stvaranje dobrih međuljudskih odnosa, za širenje optimizma, zadovoljstva i ljubavi. Ljudi poput vas koji imaju svoju djecu, svoje unuke, IMG 0043svoje prijatelje, na različite načine žive svoju svakodnevicu. Znam da mnogima nije lako jer mirovine su niske. Bit će bolje, siguran sam i da ima puno prostora da se naša domovina učini još boljo i još uspješnijom – istakao je predsjednik Ivo Josipović, koji je sa zanimanjem poslušao nastupe pjevačkih zborova umirovljenika, dodajući da će i on sigurno pjevati s umirovljenicima kada dođe u mirovinu kao i župan, posebno stoga što mu je glazba i druga profesija.