Četvrtak, 11 Rujan 2014 14:46

12. natjecanje u oranju RH

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA OVOG VIKENDA DOČEKUJE ORAČE IZ 16 ŽUPANIJA -

POŽEGA – Ovog vikenda Požega će biti domaćinom najboljih hrvatskih orača, jer se 13. rujna na ratarskim površinama Poljoprivredno prehrambene škole Požega održava 12. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 3. Natjecanje u oranju konjima RH. Na natjecanju sudjeluju najbolji orači iz 16 županije koji su pobijedili na izlučnim natjecanjima u dvije kategorije, oranju s plugom ravnjakom i oranju s plugom premetnjakom, te pobjednici županijskih natjecanja u oranju s konjima. Natjecanje se provodi u organizaciji Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orala i Požeško-slavonske županije.

- Ukupno očekujemo 32 najbolja orača s traktorima, te jedanaest orača s konjima, što nam je posebno drago jer se polako vraća ta stara tradicija, uvedena u natjecanje prije tri godine. Najbolji s ovog natjecanja ide slijedeće godine na Europsko natjecanje orača koje se održava u Danskoj – istakao je zamjenik župana za gospodarstvo, Željko Jakopović.

Manifestacija počinje svečanim otvaranjem u 9 sati na površinama iznad Poljoprivredno-prehrambene škole, kraj mjesta Alaginci, a djelatnici Savjetodavne službe lokaciju su označili tablama i putokazima iz svih pravaca prema Požeštini. Od 10 sati je na programu oranje s traktorima, a od 12 sati oranje s konjima. Proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i diploma očekuje se oko 17 sati.