Srijeda, 03 Rujan 2014 13:14

Građane očekuju u Vukovarskoj ulici sa svim uslugama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TVRTKA KOMUNALAC POŽEGA U NOVIM PROSTORIJAMA  -
 
POŽEGA – Od ponedjeljka 08. rujna građani za sve usluge koje pruža, tvrtku Komunalac Požega d.o.o. mogu naći u Vukovarskoj ulici na broju 8, gdje se nakon razdvajanja dijela djelatnosti od tvrtke Tekija i nakon preuređenja prostora nalazi. IMG 7393Sve službe Komunalca preseljavaju, pa tako i blagajne na kojima, će građani i ubuduće moći plaćati usluge odvoza i prikupljanja otpada, uređenja i održavanja groblja, parkirne službe i dr. U zgradi Tekije građani će i dalje rješavati pitanja i plaćanje samo vodoopskrbe i odvodnje.
Unatrag nekoliki mjeseci zgrada se uređivala a u uređenju su sudjelovali i sami djelatnici nove tvrtke Komunalac, koja danas zapošljava 107 djelatnika. – Ovdje na raspolaganju imamo 450 kvadrata uredskog prostora, koji je bio prilično devastiran i uz pomoć grada Požege uspjeli smo smjestiti dosadašnje korisnike, udruge koje djeluju na području grada Požege, sve urediti da možemo preseliti. Vrijednost investicije je 1,8 milijuna kuna za građevinski dio glavne zgrade i oko 200 tisuća kuna za dvorišne zgrade. Ovo je prva etapa u nastajanju tvrtke Komunalac Požega, IMG 7394a čeka nas druga etapa, izrada gospodarskog dvorišta gdje bi mogli preseliti svoju operativu, mehanizacija i vozila za javnu higijenu. Kako nam slijedi odvojeno sakupljanje otpada pred nama je izgradnja reciklažnog dvorišta – istakao je Ante Bekić, direktor Komunalca, koji se zahvalio i tvrtki Tekija i direktoru Anti Koliću na pomoći, čelnicima grada Požega i svojim djelatnicima koji su na uređenju radili i vikendima i u slobodno vrijeme.
- Ovaj cijeli postupak koji smo imali od kraja prošle godine na razdvajanju u dvije tvrtke završava ovim preseljenjem uprave Komunalca, koja je uz Tekiju i dalje važna za život grada i za sve građane. Obje tvrtke pozicioniraju se prema onim propisima koje nalaže Europa i važno je da se obje tvrtke uspijevaju vrlo brzo prilagoditi i IMG 7404odgovoriti zadanim zahtjevima. Razina usluga tvrtke Komunalac nakon preseljenja u nove prostore svakako mora biti još kvalitetnija i bolja, posebno kada se izgrade i reciklažna dvorišta kojima će svim građanima biti bliža i na usluzi – istakao je na otvorenju novouređenih prostora požeški gradonačelnik Vedran Neferović.