Ponedjeljak, 01 Rujan 2014 15:00

Najbolji strijelci lovci iz Srnjak Crnac-Brestovac

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

4. KUP U STRELJAŠTVU ZA LOVCE ČETIRI ŽUPANIJE  -

 NOVI MITROVAC – Povodom blagdana Male gospe u Kutjevu i Dana grada Kutjeva Lovačko društvo Slavonac Kutjevo po četvrti puta je domaćin Kupa u streljaštvu za lovce, gađanju glinenih golubova, na koje se odazvalo 15 ekipa lovačkih društava iz četiri slavonske županije.
IMG 6236- Ovo je tradicionalno natjecanje u streljaštvu koje podržava naš grad i Požeško-slavonska županija a ove godine imamo ekipe strijelaca iz Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Nadam se da ćemo uz pomoć grada i Lovačkog saveza županije uspjeti postaviti suvremeniju opremu za gađanje te da će ovaj Kup u streljaštvu ostati tradicionalan, jer je već uspio osigurati status međužupanijskog natjecanja. Drago nam je što su u ekipama sve više nazočni mladi lovci, a ovo im natjecanje u gađanju na glinene golubove u letu svakako pomaže i u lovu na ptice, no najvažnije je druženje lovaca – istakao je Branko Mihalj, predsjednik LD Slavonac Kutjevo.
Nakon cjelodnevnog natjecanja prvo mjesto i pehar iz ruku kutjevačkog gradonačelnika Josipa budimira primila je šesteročlana ekipa LD SRnjak iz Crnac-Rastovac s 38 pogođenih glinenih golubova, drugi su bili ekipa LD Slavonac I Kutjevo s 35 poena, a treće mjesto LD Slavonac II s 32 poena.
Za pojedinačnog pobjednika moralo se održati i raspucavanje, jer je bilo više kandidata sa istim brojem bodova. Prvo mjesto je osvojio Marijo Arnold, slobodni strijelac, drugo mjesto je osvojio Marijan Valentić, LD Strijela Bektež, a treći je bio Ivica Pospišil, LD Slavonac Kutjevo. Osim nagrada najbolji strijelci ekipno i pojedinačno nagrađeni su s kompletima butelja vina Vinogradarstvo Mihalj, Krauthaker i Ceco, a nagrađeni su i dvojica lovaca koji su pogodila u ništa, da im se dade volje za buduća natjecanja.