Četvrtak, 28 Kolovoz 2014 09:45

Najvažnija je sigurnost svih učesnika u ovoj manifestaciji

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZA VRIJEME FESTIVALA POŽEGA ĆE IMATI POSEBNU REGULACIJU PROMETA  -

POŽEGA – Već ovih dana krenule u neke aktivnosti oko Aurea festivala, postavljaju se pozornice, festivalski šatori, pa su već zauzete neke parkirališne površine, a i glavni požeški trg bit će zatvoren za prometovanje. Zbog toga su javnost i Požežane na tiskovnoj konferenciji o posebnoj regulaciji prometa izvijestili požeški gradonačelnik Vedran Neferović i načelnik Policijske postaje Požega Goran Matijević.
- Za očekivati je pojačanu gužvu i veći boravak pješaka, pojačano prometovanje vozila za vrijeme festivala, stoga pozivam sve naše goste i sugrađanke i sugrađane na toleranciju, razumijevanje, strpljivost kada je u pitanju promet. Posebnu brigu moramo posvetiti djeci koja će sigurno pratiti program. Regulaciju prometa će obavljati djelatnici policije a pomoći će i komunalni redari grada Požege – rekao je gradonačelnik Neferović.
Promet će biti u potpunosti zatvoren na Trgu sv. Trojstva od subote 30. kolovoza u 6 sati ujutro pa sve do ponedjeljka 8. rujna do 22 sata. Cijelo to vrijeme bit će zatvoreno i parkiralište iza gradske kuće gdje će biti postavljen veliki festivalski šator.
- Kako je ove godine festival produžen na više dana situacija je za nas malo složenija, no mi ćemo osigurati nove uvjete prometa, ali i ostale segmente zaštite svih objekata gdje će se održavati festival, posebno po pitanju prevencije kaznenih djela krađa i teških krađa. Pozivamo građane dok je trg zatvoren da koriste okolne ulice i moguća mjesta za parkiranje, a za goste i posjetitelje grad je osigurao i parkiranje u dvorištima škola – istakao je načelnik Matijević, te dodao da će se u pješačkoj zoni za vrijeme priredbi moći u popularnoj akciji registracije bicikala ponovno izvršiti registracija bicikala za one građane koji to još nisu učinili.