Ponedjeljak, 25 Kolovoz 2014 12:51

DVD Toranj dobio novi izgled vatrogasnog doma

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UZ DRUŽENJE, GLAZBU I SPORTSKE AKTIVNOSTI PROSLAVILI OTVORENJE DOMA -

 TORANJ - Članovi DVD-a i ostali mještani sela Toranj svake nedjelje se okupljaju iza vatrogasnog doma gdje uz glazbu, ples , društvene i sportske aktivnosti provode nedjeljna poslijepodneva. Igralište sa nogometnim i odbojkaškim terenom je zanimacija muškoj populaciji dok žene i djeca sjede na ljuljačkama, klupama, klackalicama i pod sjenicom razgovarajući o tjednim zbivanjima o poslu, školi i sličnim događanjima. Naravno ne može ništa proći bez večere gdje kasnije u prostorijama vatrogasnog doma čeka vrući "čobanac", "pečenka" i domaći kolači. Ova nedjelja je bila ipak malo posebnija od ostalih jer uz sve aktivnosti kojima se zabavljaju i druže ovu su upriličili proslavu otvorenja vatrogasnog doma koji je dobio novi izgled. Stari vatrogasni dom bez fasade, natpisa DVD Toranj i uređenog prilaza dobio je pravi izgled kojima se mještani i članovi DVD-a mogu ponositi.

 - Želim se zahvaliti Općini Velika i načelniku Vladi Bobanu koji su nam pomogli u uređivanju ovog doma jer bez njih ne bi sami uspjeli. Na uređenju radove je izvodila građevinska firma koja je to odradila vrhunski i nemamo zamjerke. Članovi društva i stari i mladi su se uključili u posao da nam taj dom bude ponos sela gdje možemo doći svakodnevno i naravno ugostiti druge vatrogasce i da služi svrsi. Ispred doma imamo križ koji je sad uređen i prelijepo izgleda i to posebna zahvala ide Andriji Bunjevcu i njegovoj obitelji koja je to uredila - rekao je predsjednik DVD Tornja Antun Horvat.

 U planu još imaju urediti stepenište doma gdje bi trebalo biti postavljeno krovište i time bi dobili kompletno uređen vatrogasni dom.