Nedjelja, 24 Kolovoz 2014 11:54

Napunjeno 500 butelja najkvalitetnijeg kutjevačkog vina

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PUNJENJEM FESTIVALSKOG VINA ZAPOČEO AUREA FEST POŽEGA 2014.  -

 KUTJEVO – Već tradicionalno požeški festival počinje s punjenjem službenog vina festivala, a time se i najavljuju festivalske priredbe, ove godine sedmodnevnog Aurea festa, manifestacije koja se sastoji od sedam festivala. Glavni sponzor Kutjevo d.d. i ove godine dalo je sve potrebne količine vina, pa je tako festivalsko vino s posebnom etiketom postalo DSC 7434kr350 butelja čuvene vrhunske graševine i 150 butelja kupaže crnih vina Maximo. Ovo vino će se piti na službenim događanjima festivala, dobit će ga svi izvođači na kraju festivalskih večeri i neće ga biti u prodaji, a u ponudi u velikom festivalskom šatoru bit će vina Kutjeva d.d. dostupna svima za degustaciju i uživanje u vrhunskim kapljicama najpoznatijih kutjevačkih vina.
- Zadovoljstvo je danas biti ovdje jer u ove pred festivalske dane, ovo punjenje vina u Kutjevu d.d. koja zaista iskreno i s jednom dimenzijom više od one obične poslovne suradnje iskazuje potporu ovim festivalskim događanjima u gradu Požegi. Puno toga rješavamo iz te zajedničke povezanosti i osjećaja da i festival bez Kutjeva d.d. nije ista stvar – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, na punjenju festivalskog vina, te osobno nalijepio prve etikete vina Aurea fest.
DSC 7441kr- U festivalskim buteljama imamo vrhunsku graševinu berbe 2013, odabrana sirovina s najboljih naših lokaliteta, Vinkomir, Hrnjevac i Vetovo. Grožđe je pomno birano i dobili smo vrhunsku kapljicu za uživanje, alkohola 13%, potpuno svježe vino. Za crno vino odabrali smo Maximo nero, kupažu cabernet sauvignona, merlota i siraha, za koje se svaka bobica pomno odabire i tek nakon tri godine dozrijevanja u našem podrumu spremna je za kušanje - rekao je Ivo Marincl, glavni enolog kutjevačkih podruma.
- Mirno čekamo početak festivala, sve je spremno, velika ekipa ljudi proteklih mjeseci radi na tome da posloži sve kockice. Tu je i velika ekipa koja čini festivalsku priču, od pjevača, mađioničara, plesača, žonglera, i ovogodišnji festival će svakako biti najveća manifestacija na području Požeško-slavonske županije. Očekujemo puno posjetitelja, pozivamo i sve naše sugrađane da dođu na Aurea fest već od ponedjeljka 01., pa sve do nedjelje 07. rujna. Očekuje ih puno novina, uz već standardne slavonske običaje i berbu grožđa očekuju ih dani mode i nakita, DSC 7448krgdje će popularni pjevači i naše manekenke i manekeni nositi robu naših proizvođača. Novo je da imamo mađioničare i ulične svirače a to večer završava koncertom Kraljeva ulice. Novo je da imamo za mlade i festival DJ i MC-ja, te festival plesa. Naravno i dalje nastavljamo sa festivalom popularne i tamburaške glazbe s najpoznatijim imenima naših izvođača. Glavna večer Zlatne žice Slavonije u subotu donose nam najveća imena tamburaške glazbe – istakla je Silvija Podoljak, direktorica Turističkog ureda grada Požege.