Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 21 Kolovoz 2014 14:09

Nabavili 132 kućanska aparata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE POMAŽE STRADALIMA U POPLAVI U GRADCU  -

 U planu gradnja tri kuće, nabava namještaja, knjiga i ogrijeva a pomoći će se i u sjetvi

 PLETERNICA - Nakon što je Caritas Požeške biskupije pomogao poplavljenim kućanstvima u isušivanju zidova i podova, te potom u uređenju keramičkim pločicama i laminatom, ovog mjeseca je nastavljeno s pružanjem pomoći. Obiteljima stradalima u svibanjskoj poplavi podijeljeni su kućanski aparati – štednjaci, zamrzivači, hladnjaci i perilice – a sve po ranije utvrđenim prioritetima: samci, starci, bolesni, obitelji s brojnom djecom te obitelji u kojima nitko nije zaposlen. Konkretno, u Gradcu je podijeljeno 132 kućanska aparata a dobile su ih 102 obitelji. Pored toga, dodatno su pojedinim obiteljima dodijeljene podne pločice i laminat a nekima i građevinski materijal potreban za njihovo postavljanje.
bisk2Caritas Požeške biskupije i nadalje planira pomagati kućanstvima stradalima u poplavi pa je na sjednici Upravnog vijeća Caritasa prihvaćen projekt prema kojemu će se u Gradcu izgraditi tri nove kuće, dio domova će se urediti s namještajem, kupit će se knjige za učenike, nabavit će se drva za zimu a pomoći će se i u sjetvi ove jeseni te na proljeće. Za ostvarenje ovog projekta bit će potrebno oko 2 milijuna kuna.
U periodu nakon poplava Caritas Požeške biskupije je stanovnicima Gradca poslao 25 tona hrane i higijenskih potrepština, jednu tonu odjeće i obuće, 200 litara dezinfekcijskih sredstava, 29 aparata za isušivanje kuća, 4000 pilića za tov, 1700 četvornih metara keramičkih pločica i 1500 četvornih metara laminata. Sve ovo nabavljeno je sredstvima primljenim donacijama hrvatskih biskupija, župa, tvrtki i pojedinaca. Inače, treba reći i da su manje količine pločica, laminata i kućanskih aparata poslane i u Lipik, Jakšić i Kuzmicu.