Ispiši ovu stranicu
Petak, 20 Lipanj 2014 09:41

Čaglinska škola obilježila 50-tu godišnjicu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

OŠ STJEPANA RADIĆA IZ ČAGLINA PROSLAVILA DAN ŠKOLE  -

ČAGLIN - Ovogodišnji Dan škole u OŠ Stjepan Radić u Čaglinu je još značajniji jer su ujedno obilježili i 50. godina škole. - Značajna obljetnica dodatno je obvezala djelatnike škole da pokažemo što i kako radimo i koliko smo vezani za našu školu. Treba istaći kako je učiteljski poziv jedan od najčasnijih, ali i najtežih. IMG 1336I svi koji misle kako rad s djecom ne iziskuje puno emocionalne inteligencije, empatije i prije svega ljubavi za poziv koji smo odabrali, ne mogu razumjeti kako pazimo na svaku sitnicu kada radimo s djecom. Potrebno je puno rada, ne samo u obrazovnom području, već i u odgojnom. Dan škole je prigoda gdje odgojni moment igra značajnu ulogu – rekla je pedagoginja Ljiljana Đurđević.
Značajnu obljetnicu osobno su došli čestitati župan Alojz Tomašević, zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, načelnik Općine Čaglin Ivan Đurina, ravnatelj Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Novoj Ljeskovici, Ivan Vlahović, ravnatelji osnovnih škola, bivši djelatnici i umirovljenike, predstavnici udruge branitelja i Matice umirovljenika, bivši učenici, roditelji i stanovnici općine Čaglin.
U kulturno-umjetničkom programu predstavili su se pjevački zbora, tamburaški orkestar, dramske i recitatorske skupina, pjevački zbor „Mama za 10“ i gosti iz Kutjeva „Sanjari“. Organizirana je i prodajna izložba radova Učeničke zadruge „Per aspera ad astra“. Učiteljsko vijeće je izabralo Uzor-učenika a ove godine titula je pripala Dejani Pacina, učenici 8.a razreda, a po prvi puta izabrali su i dobitnicu priznanja Uzor-mama. Taj naslov je i više nego zasluženo ponijela mama troje učenika, Zvjezdana Vidmar iz Milanluga.