Četvrtak, 15 Svibanj 2014 11:06

Bazeni i Hotel Lipa unajmljeni na 3 mjeseca

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

LIPIČKI BAZENI SE OTVARAJU 30. SVIBNJA KONCERTOM NEDE UKRADEN -

LIPIK – Lipički bazeni se otvaraju 30. svibnja i to koncertom Nede Ukraden, potvrdili su nam Nikolina i Ljubomir Gunjević pakrački ugostitelji koji su nedavno zakupili bazene i hotel "Lipa". - Hotel "Lipa" će kao prenoćište početi raditi idući tjedan, možda čak i ovaj, a na bazenima ima još nešto poslova koje treba obaviti. Malo se bojimo lošeg vremena jer moramo bojati tribine ali, vjerujemo da će do termina predviđenog za otvorenje biti sve gotovo. Koncert za građane će biti besplatan – rekla je Nikolina.
Ugostiteljski obrt LAN, kojemu je službeno Nikolina vlasnica, bazene i hotel "Lipu" zakupio je u vrijeme dok u ZRC-u traje stečajni postupak i to na neodređeno vrijeme, odnosno dok ovi objekti ne budu prodani. TijekomIMG 9688 sezone kupanja Gunjevićevi najavljuju niz zanimljivih događanja koja bi trebala privući veći broj posjetitelja na bazene nego ranijih godina. - Svi će bazeni raditi iako bi im zapravo trebala kompletna rekonstrukcija. Mi smo obavili samo najnužnije popravke kako bi se mogli koristiti. Treba reći da će sada uz restoran i barove koji su radili i prošle godine biti postavljen i jedan bar više a nalazit će se na terasi iznad filter stanice. Organizirat ćemo školu plivanja, razne rekreacijske turnire, noćna kupanja, živu glazbu vikendom... i druge sadržaje kako bi posjet bazenima za građane bio što zanimljiviji – rekao je Ljubomir. Najavio je također i niže cijene za ulaz na bazene nego je to bilo do sada. Tako će se preko tjedna ulaz plaćati 10 kuna a vikendom 20 kuna. Kompleks bazena će biti otvoren svakodnevno, neovisno o vremenskim prilikama.
Trgovački sud istovremeno oglasio prodaju ZRC-a
Zakupnici bazena i hotela "Lipa" tijekom tri ljetna mjeseca će zaposliti 20 ljudi a dio njih će ostati raditi i kada prestane kupanje na bazenima jer će "Lipa" IMG 9685biti otvorena sve do prodaje. A prodaja "Lipe" već je dogovorena. Naime, na Trgovačkom sudu Osijek, stalna služba Slav. Brod, održano je izvještajno ročište na kojemu je odlučeno da se oglasi prodaja dijela ZRC-a. - Jedna firma iz Zagreba je pokrenula ovrhu nad većinom objekata ZRC-a i trenutno u prodaju može ići samo hotel "Lipa". No, ja sam počeo razgovore s ovrhovoditeljem i pokušavam dogovoriti prodaju u cjelini jer u praksi prodaja u ovršnom postupku duže traje nego u redovnom stečajnom, pa ćemo vidjeti. Pretpostavljam kako bi prva javna dražba za prodaju mogla biti u lipnju – rekao je stečajni upravitelj ZRC-a Milan Nakić.
Prema službenim podacima s izvještajnog ročišta vrijednost nekretnina ZRC-a procijenjena je na 24 milijuna kuna. Prvi viši isplatni red, a to je 26 bivših radnika, potražuju ukupno 5,9 milijuna kuna dok su potraživanja drugog višeg isplatnog reda čak 484 milijuna kuna.