Četvrtak, 08 Svibanj 2014 12:38

Nije tajna – lektira je sjajna

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA POŽEGA -

POŽEGA – Zanimljiv kviz iz lektire po prvi puta je organiziralo Županijsko vijeće stručnih suradnika školskih knjižničara u Gradskoj knjižnici Požega, na kojemu su se natjecali učenici trećih i petih razreda osnovnih škola pod nazivom „Nije tajna – lektira je sjajna“. Cilj ovog natjecanja je poticanje čitanja i popularizacija lektire kod učenika i razvijanje natjecateljskog duha. Posebnost kviza je timski rad skupine od troje učenika koji zajednički pismeno odgovaraju na pitanja postavljena i projicirana u powerpoint prezentaciji. Pitanja su bila postavljena iz knjiga Čudnovate zgode šegrta Hlapića, Vlak u IMG 5066snijegu, Koko u Parizu i Junaci Pavlove ulice.
Projekt je proizašao iz školskog projekta OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, a organizatorice i autorice pitanja bile su Ivana Marković, knjižničarka škole u Kutjevu, Ivana Strapač, knjižničarka OŠ fra Kaje Adžića Pleternica i Ana Marinić, knjižničarka OŠ I. G. Kovačića iz Velike.
U kvizu je sudjelovalo 12 škola iz cijele županije, sa ukupno 72 učenika koje su kao mentori vodili 12 knjižničara. U kategoriji trećih razreda ukupni pobjednici bili su učenici OŠ Vilima Korajca, a u kategoriji petih razreda učenici OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice.