Petak, 02 Svibanj 2014 12:16

Otvaranje bazena najavljeno za 30. svibnja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DIJELOVI ZRC-A LIPIK U STEČAJU IZNAJMLJENI  -

 LIPIK - Iako se u Zdravstveno rekreacijskom centru provodi stečajni postupak, Lipičani i Pakračani će se i ovog ljeta moći kupati u bazenima a hotel "Lipa" će pružiti smještaj onima kojima to zatreba. Naime, bazeni i hotel dani su u zakup vlasnici Ugostiteljskog objekta "LAN" Nikolini Gunjević. - Natječaj za zakup je bio javan i na njega je pristigla samo ova ponuda. Ugovor je sklopljen i ja sam zakupnike u petak službeno uveo u posjed. Ugovor je na na određeno vrijeme ili do trenutka kada se ovi objekti ZRC-a budu prodavali – kazao je stečajni upravitelj Milan Nakić. Mjesečna zakupnina za bazene je 20 tisuća a za hotel 10 tisuća kuna, plus PDV.
Otvorenje bazena očekuje se 30. svibnja a hotela koji dan kasnije.
ZRC LIPIKPodsjetimo, odluku o pokretanju stečajnog postupka ZRC-a Trgovački sud u Osijeku Stalna služba Slav. Brod donio je 14. ožujka. Prema tada objavljenim podacima ova tvrtka je u dugu od 450 milijuna kuna a najveći vjerovnici su su Ministarstvo financija RH, Državna agencija za sanaciju banaka, Centar za restrukturiranje i prodaju i Croatia osiguranje d.d. Istovremeno, treba spomenuti, imovinska vrijednost ZRC-a iznosila je 14 milijuna kuna a tržišna nešto više od 50 milijuna kuna. Nakon pokretanja stečaja preostalih 14 radnika, koji plaće nisu dobili 25 mjeseci, završili su na Zavodu za zapošljavanje.
Ispitno i izvještajno ročište za ZRC u stečaju bit će 9. svibnja a konačne odluke o budućnosti tvrtke donosit će skupština vjerovnika. - Tada će biti izneseni svi konačni i detaljni podaci o potraživanjima i ostalom vezanom uz ZRC. Nakon toga slijedi oglašavanje prodaje i tada će se vidjeti da li doista ima zainteresiranih za ZRC. Osobno me službeno nitko nije kontaktirao oko toga, imao sam samo jedan neformalan razgovor s investitorima iz Slovačke. Osobno ću nastojati da se ZRC proda nekome u cijelosti ali, ako ne bude zainteresiranih, prodavat će se u dijelovima, a prodavat će se toliko dugo dok se sve ne proda, bez obzira koliko će vremena proći – zaključio je Nakić.