Srijeda, 19 Ožujak 2014 18:35

Predsjednik HNS-a Davor Šuker posjetio velički stadion

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

NAČELNIK VELIKE VLADO BOBAN POZVAO PREDSJEDNIKA HRVATSKOG NOGOMETA DA POMOGNE PO PITANJU STADIONA -
VELIKA -  Danas je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker posjetio grad Požegu i općinu Velika, te po prvi puta boravio i na Stadionu nekadašnjeg Kamen Ingrada u Velikoj. Pozvao ga je načelnik općine Vlado Boban da dođe u posjetu i pogleda ovaj lijepi stadion koji danas predstavlja problem za općinu i velike troškove održavanja. Inicijatori posjete bili su član predsjedništva HNS Drago Lucić, a Davora Šukera su dočekali i župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik Vedran Neferović i saborski zastupnik Franjo Lucić.
Oduševljen viđenim i iznenađen dobrim stanjem stadiona, travnjaka, tribinaIMG 1874 i ostalog izrazio je svoje žaljenje što se to ne koristi za nogomet. – Ovdje sam prvi puta i zaista sam iznenađen, ali i strašno ožalošćen što to nije u svrsi, što se ne koristi. Mogu samo reći da ću pokušati pomoći, da ćemo ovdje svakako dovesti neke utakmice mlade reprezentacije, a pokušat ćemo još pomoći. Možda pronađemo i nekoga od ulagača koji bi ovdje htio ulagati, možda nekog Rusa, Belgijanca, no sve je to malo daleko od nogometnih zbivanja – rekao je Davor Šuker, koji je bio iznenađen veličinom travnjaka i igrališta koji je gotovo najveći u Hrvatskoj. Zadovoljan je bio stanjem i travnjaka, a obišao je i svlačionice, te posebno tribine. S njim u posjetu je bio i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić i Damir Vrbanović.
Načelnik Boban se zahvalio Šukeru i istakao da je osam godina čekao ovaj dan da nekome iz vrha nogometne organizacije prezentira ovaj dragulj za nogomet koji neumitno propada. Za svoju upornost od Davora Šukera je na poklon dobio trenerku reprezentacije i poziv da sa upravom kluba NK Papuk koja se brine za stadion dođe na slijedeću utakmicu koju reprezentacija igra, naravno ne u Brazil, našalio se Šuker.
Kako se uskoro gradi u Velikoj i veliki hotel s bazenima možda će reprezentacija od slijedeće godine dolaziti i na pripreme.