Srijeda, 19 Ožujak 2014 15:11

32. Papučki jaglaci u nedjelju

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PLANINARI HPD SOKOLOVAC NAJAVILI TRADICIONALNU MANIFESTACIJU U VELIKOJ -

Požeški planinari i ove godine organiziraju tradicionalne 32. „Papučke jaglace“ u Velikoj, najaviljeno je na konferenciji za medije održanoj Vili Stanišić, koja je jedan od sponzora Papučkih jaglaca. Ove će se godine Jaglaci održati u nedjelju 23. ožujka 2014. Okupljanje planinara zakazano je u 9 sati ispred Planinarskog doma "Lapjak" u Velikoj. Nakon pozdravnih riječi domaćina, slijede izleti po Papuku. HPD Sokolovac predvidio je izlet na više staza po Papuku - na Lapjak preko Tauberovih stijena, na Jankovac, Nevoljaš, Trišnjicu, Češljakovački vis, Mališćak.
- Kod Planinarskog doma "Lapjak" bit će izvješene ploče s oznakom cilja i ispod njih će biti vodiči sa žutim šalovima. Planinari i izletnici se sakupljaju oko ciljne ploče i u 9.15 odlaze u pratnji vodiča na izlete. Preporuka organizatora planinarskim društvima i izletničkim skupinama je da prilikom dolaska obave prijavu svoga društva, odnosno skupine kod Info-štanda, te kupe bon za ručak. Parking za vozila je kod crkve i bazena. Po povratku, kod "Lapjaka" je organiziran planinarski ručak i glazbeno poslije podne, uz jelo i piće po popularnim cijenama - najavio je Predrag Livak, predsjednik Sokolovca
Na konferenciji o Papučkim jaglacima govorili su, uz članove HPD-a Sokolovac, Tomislav Galić iz Turističke zajednice Općine Velika i Gordana Kukić, predstavnica Parka prirode Papuk. Na Papučkim jaglacima očekuje se dolazak oko dvije tisuće izletnika i planinara kao i prijašnjih godina.