Utorak, 11 Ožujak 2014 10:05

Pravi pothvat učinili uredivši Vatrogasni dom

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

62. REDOVNA SKUPŠTINA DVD BIŠKUPCI  -

BIŠKUPCI – Velike pohvale od svih gostiju, brojnih delegata DVD-a, čelništva vatrogasne zajednice županije i Požeštine pa i od drugih udruga iz sela dobili su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupci na 62. redovnoj godišnjoj skupštini kada su svi ušli u novouređeni dom. Pravi pothvat učinili su uredivši svoj vatrogasni dom doista impozantnih dimenzija od 400 kvadrata, koji je davno uzidan, ali godinama nije bio uređen.
- Evo za ovo je najzaslužnije novo rukovodstvo, koje su odreda sve mladi ljudi, na koje su svi gledali pomalo sumnjičavo kad smo ih izabrali. No pokazali su da zaista imaju volju i sposobnost, da su dali puno svoga rada, ali i da su uspjeli – rekao je bivši a sada počasni predsjednik Alojz Ivanešić.
- Dobili smo veliku pomoć i podršku od općine Velika i načelnika Vlade Bobana, koji nam je uz redovna sredstva osigurao i dodatna sredstva za uređenje doma. Uz 90 tisuća kuna i naš dobrovoljni rad, te radove koje su nam izveli naši sponzori, naši obrtnici, uspjeli smo urediti cijeli dom i privesti ga svrsi za korištenje. Uređena je nova PVC stolarija, ožbukani zidovi, postavljen spušteni strop i još nas očekuje samo postavljanje završnog poda – rekao je zaista agilni predsjednik Mihael Ivanović.
IMG 0401Društvo broji 40 operativnih članova i 70 podupirućih članova, a imaju čak 45 aktivnih mladih vatrogasaca u kategoriji djece i kategoriji vatrogasne mladeži. Prošle godine imali su dosta posla i 5 požara otvorenog prostora te dva požara na gospodarskim objektima, koje su uspješno ugasili i sanirali požarišta, čuli smo iz izvješća dopredsjednika Damjana Galojlića.
Velike pohvale društvo je dobilo od predsjednika VVŽ Željka Petrovića, ali za posebnu aktivnost u edukaciji i osposobljavanju, jer nema tečaja ili vatrogasne obuke na kojoj nema bar šest vatrogasaca iz DVD Biškupci. Tako je ukupno tridesetak vatrogasaca završilo specijalizacije za dišne aparate, akcidente, za tehničke alate, rad s motornom pilom, desant iz helikoptera i gašenje šumskih požara, a 4 člana su završila obuku za vatrogasca 1. klase, 6 članova za vatrogasnog dočasnika i 1 član za vatrogasnog časnika 1. klase. Među njima posebno se ističu djevojke i žene koje ravnopravno sudjeluju u obukama.
Za 20 godišnji doprinos u radu društva priznanje je dobio Zdenko Damjanović, a za 10 godišnji doprinos Mihael Ivanović. Brončanim medaljama nagrađeni su Stjepan Kraljević, Valentina Kraljević, Stjepan Štivić, Gabrijel Ivanešić, Ljerka Ivanešić i Ivica Ivanešić.