Četvrtak, 30 Siječanj 2014 10:16

Očuvanje tradicije i običaja slavonskog sela

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KONJOGOJSTVENA UDRUGA VALLIS AUREA  -

MIHALJEVCI -  Članovi konjogojstvene udruge „Vallis aurea“  održali su svoju redovitu godišnju skupštinu na kojoj je bilo riječi o aktivnostima u prošloj godini, a usvojen je i program rada za ovu godinu.
 Mnoge su aktivnosti kako je podsjetio tajnik udruge Igor Del Vechio obilježile rad udruge tijekom prošle godine.  Udruga okuplja 24 člana koji imaju 78 konja. Od toga ponajviše hrvatskih hladokrvnjaka, njih 54.
 IMG 7118„Lani smo imali dosta aktivnosti, kao potpora sa zaprežnim kolima  sudjelovali smo na gotovo svim foklornim priredbama u Požeško-slavonskoj županiji, na glazbenom festivalu u Požegi, Jakšiću u Grabarju, Biškupcima i drugima. Naše su usluge koristili i pojedini glazbenici za snimanje spotova, ali i pojedini građani. Uz to u cilju turističke promidžbe i ponude našeg grada bili smo organizirali i besplatne vožnje zaprežnim kolima u parku kraj Orljave te druge vožnje. Najviše smo ponosni na našu središnju priredbu Zlatne grive Zlatne doline koju redovito organiziramo“- rekao je tajnik navodeći kako je iz svega toga vidljivo da su konji i dalje prisutni u Slavoniji.
 IMG 7121Slične će aktivnosti, dodao je udruga organizirati i ove godine. Za svoje je aktivnosti lani udruga od grada dobila 20-ak tisuća kuna te se u udruzi nadaju da će i ove godine imati potporu grada.
Rad udruge na održanoj su skupštini pozdravili predstavnici mnogobrojnih  konjogojstvenih udruga iz cijele Slavonije, ali i gosti zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik i saborski zastupnik Zdravko Ronko.
IMG 7125Potporu radu udruzi najavila je predsjednica skupštine Požeško-slavonske županije Mirela Mezak Stastny zahvaljujući članovima koji svojim aktivnostima pridonose očuvanju tradicije i običaja ovoga kraja.