Banner 750x94 KULENOVA

JUMBO 500X240

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012 15:30

Djeci olakšati nastavu i vratiti osmjeh na lice

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

UDRUGA ZA POMOĆ DJECI S POTEŠKOĆAMA U UČENJU "OSMIJEH"  -

PLETERNICA - U Pleternici je prije nekoliko mjeseci s radom počela djelovati Udruga za pomoć djeci s poteškoćama u učenju za što je inicijativu dala Marija Bunčić, majka desetogodišnjeg dječaka koji ima dijagnozu ADHD s hiperaktivnošću. - Moj Ivan je zbog toga imao velikih problema kada je pošao u školu i neki su mi nakon prvog razreda, u kojemu nije postigao baš zadovoljavajuće rezultate, predlagali da ga prebacim u specijalnu školu. Savjetovala sam se sa stručnjacima i nakon obavljenog testiranja kada su mi rekli da on nije za takvu školu, odlučila sam ga zadržati u redovnoj i pomoći mu na drugi način. Upisala sam ga u školu u Zagrađu gdje je manje učenika i uspjela mu osigurati asistenticu u nastavi pa je Ivanu sada mnogo bolje. Moje osobno iskustvo me ponukalo da osnujem udrugu koja bi okupljala djecu i roditelje sa sličnim problemima - rekla je Marija.BUNCIC_HIPERAKTIVAN_ZAGRADE01

Njenu ideju, dodala je, podržali su Požeško-slavonska županija i grad Pleternica koji su osigurali sredstva za Ivanovu asistenticu u nastavi. Udruga je, inače, dobila naziv "Osmijeh" jer njeni članovi ističu kako djeci koja iz raznih razloga imaju problema u učenju, žele na lice vratiti osmjeh.

- Nakon završenog prvog razreda Ivan je slovkao, znao je samo štampana slova i nije povezivao ono što je pročitao, brkao je brojeve, nije znao držati škare, nije htio ni pjevati s učenicima za vrijeme glazbenog i slično. Tijekom drugog razreda i sada u trećem on je mnogo toga savladao a ono što je najvažnije, sada se druži s drugim učenicima i na njegovo se lice doista vratio osmjeh - rekla je Zdenka Kovačević, Ivanova asistentica u nastavi.

BUNCIC_HIPERAKTIVAN_ZAGRADE02Udrugu "Osmijeh" osnovala su četiri roditelja i nekoliko volontera koji sada pokušavaju animirati što više roditelja s pleterničkog područja, pa i šire, čija djeca imaju problema u učenju. - Raduje me što nam se javio i veliki broj volontera koji su spremni pomoći u radu Udruge jer planiramo za djecu i roditelje organizirati razna

predavanja, radionice i prigodna druženja. I roditelje i volontere pozivam da nam se jave na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - rekla je Bunčić.    (v.m.)