Četvrtak, 19 Prosinac 2013 11:10

Trogodišnja Petra i baka Jelena najčitatelji

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PROGLAŠENI NAJČITATELJI GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE POŽEGA  -

POŽEGA – Već tradicionalno požeška Gradska knjižnica i čitaonica pred božićne blagdane proglašava svoje najčitatelje, te nagrađuje one svoje članove koji su najviše pročitali knjiga, preslušali CD-a, pregledali filmova, najčešće bili u čitaonici i najviše se družili s osobljem.
Tako je najmlađu čitateljicu trogodišnju Petru Pribičević iz Požege s kompletom slikovnica i knjiga za njen uzrast nagradio požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Iako nju u knjižnicu dovodi njena mama, ona je ta koja stalno traži nove bajke i slikovnice.
Poklonom s knjigama, ali za malo stariji uzrast nagrađena je i 87-godišnja Jelena Zathej iz Požege, kao najstarija čitateljica, kojoj po knjige u knjižnicu dolaze svi članovi obitelji, jer sama ne može uvijek doći, no uvijek zna što želi čitati.
Posebno nagrađena je najvjernija obitelj u kojoj su svi članovi knjižnice i vrlo često ju pohađaju tražeći svatko ponešto za sebe. Tako je obitelj Knezović, roditelji Ksenija i Damir, te Petra, Mihael i Lukas primila nagradu od ravnateljice Aleksandre Pavlović.
Nagrađeni su i najčitatelji u ostalim kategorijama, Katja Kožić iz Trenkova, predškolski uzrast, Ana Gotovac učenica 4. razreda OŠ A. Kanižlića i Martina Bubanj, učenica 6. razreda OŠ J. Kempfa. Nagrađeno je i pet odraslih čitatelja koji su pročitali najviše knjiga, Jasminka Antunović iz Požege, Dražen Rekaš iz Eminovaca, Violeta Lubar iz Jakšića, Mihaela Majin iz Požege i Mirjana Seifert iz Brestovca. Sandi Prpić iz Požege i Branislav Stojaković iz Vidovaca nagrađeni su kao najslušatelji na Glazbenom odjelu, a student Valentin Orišković iz Skenderovaca kao najčešći na studijskom dijelu knjižnice. Katolička osnovna škola nagrađena je za najbolju suradnju s knjižnicom.