Četvrtak, 05 Prosinac 2013 10:43

Bisernica ove godine svira u Grabriku

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. TRADICIONALNI HUMANITARNI BOŽIĆNI KONCERT  -

POŽEGA – Svoj 3. tradicionalni humanitarni božićni koncert i ove godine najavio je Tamburaški sastav Bisernica, no ove godine uz veću potporu grada Požege, koji koncert seli u veći prostor Sportske dvorane Grabrik. U protekla dva koncerta koji su održani u prostoru bivšeg kina Central sva sjedeća i stojeća mjesta su bila popunjena a interes veliki, pa se tražio veći prostor, a bivša kino dvorana, danas Dvorana sv. Alojzija Stepinca se upravo i renovira. Uz Bisernicu organizator koncerta je i Caritas Požeške biskupije, koji je sredstva prikupljena koncertom upućivao potrebitim obiteljima o kojima skrbi i Caritas.
Ovogodišnji koncert najavili su požeški gradonačelnik Vedran Neferović, ravnatelj Caritasa Požeške biskupije vlč. Goran Lukić i član Bisernice Leonardo Matijević. Koncert je najavljen za 22. prosinca. – Zadovoljstvo mi je podržati ovakvu inicijativu mladih ljudi iz TS Bisernica koji žele pomoći i učinit Božić ljepšim i ljudima u potrebi. Grad je stoga odlučio pomoći davanjem prostora i u promidžbi koncerta. Pozivam sve građane da dođu sa svojim obiteljima i da u vrijeme Božića zaboravimo na sve nedaće – rekao je gradonačelnik Neferović.
Caritas je uvijek pomagao više obitelji, a ovaj puta sredstva koncerta bit će namijenjena za poboljšanje stambenog pitanja potrebite obitelji. – Ove godine pomoći ćemo obitelj Maras iz Požege, koja u obitelji ima tri invalidne osobe a nema riješeno stambeno pitanje. Caritas biskupije i župa sv. Leopolda mandića već su pokrenuli neke aktivnosti za pomoć toj obitelji, a ovim koncertom želimo urediti njihov životni prostor – rekao je vlč. Lukić.
Leonardo Matijević iz Bisernice najavio je uz glazbu svog sastava i brojne goste, TS Bekrije, TS Prijatelji, TS Garavuše, Tamburaše slavonske krvi, TS Possegana, TS Veličke legende, TS Zlatna dolina, TS Kas, Begini, Berny, te solisti Vedrana Vukojević, Ivana Galović, Sanela Kovačević i Bruna Oberan.