Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Studeni 2013 21:07

"Dani sjećanja na Vukovar"

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

TRIBINA U OSNOVNOJ ŠKOLI ANTUNA KANIŽLIĆA -
POŽEGA - U spomen na stradanje herojskog grada Vukovara učenici i učitelji OŠ Antuna Kanižlića priredili su prigodnu tribinu koja se održala u utorak u školskoj knjižnici.
- U ovom projektu smo nastojali kroz Vukovar pojačati patriotizam i emancipirati borbu u Domovinskom ratu - naglasila je Marija Samarđija, ravnateljica škole.tribina
Projekt je započeo početkom studenog odlaskom na terensku nastavu učenika u Vukovar, a tijekom dva tjedna radom u različitim predmetima od likovne kulture i hrvatskog jezika do informatike i biologije nastali su učenički radovi kojima su djeca iskazala svoje emocije prema Vukovaru. Cijeli projekt vodila je Klaudija Gašpar učiteljice povijesti uz potporu svih učitelja i učenika u školi. Kao gosti tribine sudjelovali su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je govorio o Domovinskom ratu u požeškom kraju, Darko Puljašić do gradonačelnik grada Požege, hrvatski branitelj Ivica Blažević koji se borio u Vukovaru te drugi gosti i učenici.
tribina2- Upravo smo mi devedesetih godina znali da u Požegi ne postoji nitko drugi tko će riješiti naše probleme, da ne postoji nitko tko će nam pomoći izvan domovine, nego mi sami. Najvrednije što smo imali je život, a oko tri stotine mladih branitelja dali su svoj život za obranu domovine, preko tisuću je bilo ranjenih, danas invalida - govorio je učenicima župan Alojz Tomašević.
U školskom hodniku postavljena je izložba učeničkih radova s porukama mira, ljubavi i zahvale. A na sam dan sjećanja na Vukovar učenici su zapalili svijeće u dvorištu škole, uz molitve koje su sami napisali.