Utorak, 05 Studeni 2013 14:16

Izmjena dotrajale stolarije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TEHNIČKA ŠKOLA ZA ŠTEDNJU ENERGENATA  -

 

POŽEGA - Na Tehničkoj školi u Požegi u tijeku je izmjena vanjske stolarije i ugradnja nove energetski učinkovitije PVC stolarije. Radovi su vrijedni oko 650 tisuća kuna a financira ih Ministarstvo regionalnog razvoja, fondovi Europske unije i Požeško – slavonska županija.

IMG 2048Radove na Tehničkoj školi u pratnji svojih suradnika obišao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je upravo iz Tehničke škole obnašajući svojedobno funkciju ravnatelja postao gradonačelnik Požege.

IMG 2054

 

Tehnička škola sagrađena je prije 32 godine i od tada se vanjska stolarija nije mijenjala. Prema riječima v.d. ravnatelja Zorana Galića nova bi stolarija trebala doprinijeti znatnoj uštedi energije. - Nakon izgradnje škole ovo je jedno od najznačajnijih ulaganja u školi. Lani smo imali sanaciju centralnog grijanja a sada idemo na izmjenu stolarije što će pridonijeti kvaliteti rada unutar učeničkih prostora ne samo u smanjenju cijene grijanja već i smanjenju buke. U svakom slučaju učenici će se bolje i ugodnije osjećati u zdravom i normalnijem prostoru nego u prostoru koji je dotrajao i derutan - rekao je ravnatelj škole.

IMG 2060- Kolega Galić je priveo kraju posao kojega smo zajedno započeli prošle godine. Krenuli smo s grijanjem i ta je investicija pokazala opravdanost već prve godine jer je cijela isplaćena u godinu dana u jednoj sezoni grijanja a ovo je samo nastavak i ja vjerujem da će on i ostatak zgrade obnoviti - rekao je Neferović.

Ulaganja u Tehničku školu prema riječima župana Alojza Tomaševića su dobro došla jer se stvaraju bolji uvjeti i za učenike i profesore. - Županija će u svojim skromnim mogućnostima nastojati podupirati sve projekte i programe koji su i potrebni i mogući. Ja bih se zahvalio i Ministarstvu regionalnog razvoja koje je prepoznalo važnost ovoga projekte izmjene stolarije zbog energetske učinkovitosti ovakvih objekata - rekao je Tomašević dodajući kako će i druge škole aplicirati svoje programe. Potom su svi obišli radove na zamjeni prozora još dvije učionice.