Srijeda, 23 Listopad 2013 09:50

Kuhat će uz Trenkov dvorac

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

EUROPSKO PRVENSTVO U KUHANJU LOVAČKOG GULAŠA ZA NOVINARE -

VELIKA – Turistička zajednica općine Velika kao organizator i općina Velika kao pokrovitelj najavili su održavanje 11. Europskog prvenstva u kuhanju lovačkog gulaša za novinare, koji će se održati 26. i 27. listopada u Trenkovu. Kuhat će se na lokaciji dvorca baruna Trenka, a očekuju se novinarske ekipe iz nekoliko europskih zemalja i zemalja iz našeg okruženja.

U subotu se kuhaju kvalifikacije, a u nedjelju finale. Pravo sudjelovanja imaju ekipe novinara medijskih kuća koje su se plasirale na nacionalnim prvenstvima i ekipe koje su ostvarile plasman na prošlom europskom natjecanju u Mariboru. Lovački gulaš kuha se od mesa divlje svinje a po recepturama koje sa sobom donose natjecatelji. Kuha se u nekoliko smjena već od 10 sati u subotu pa do popodnevnih sati.

 - Ovo će biti jedna dobra promocija naše Velike i turizma našeg kraja, jer sve novinarske ekipe iz kraja u kojem se odvija natjecanje prave reportaže za čitatelje i gledatelje svoje države. Upravo zbog toga smo prihvatili ovo natjecanje koje će u našu općinu dovesti nove goste – istakao je načelnik općine Vlado Boban.

Na 11. Europskom prvenstvu kuha i ekipa tjednika Kronika, koji se do sada nekoliko godina plasirala na državno prvenstvo i kuhala na brojnim natjecanjima diljem Hrvatske.