Ponedjeljak, 07 Listopad 2013 09:54

Iduće godine Žetvene svečanosti Dožinky

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OPĆINA KAPTOL DOMAĆIN ČEŠKE MANIFESTACIJE -

KAPTOL - Zahvaljujući dobroj suradnji Češke beseda iz Kaptola s tamošnjom općinom ali i činjenica da članovi Češke besede, koja ove godine slavi 90. obljetnicu marljivo rade, općina Kaptol iduće godine bit će domaćinom Žetvenih svečanosti.

Općina kaptol i Češka beseda Kaptol u suradnji sa Savezom Čeha u Republici Hrvatskoj dogovorili su održavanje Žetvenih svečanosti u Kaptolu 2014. godine. Žetvene svečanosti, Dožinky, održat će se 19. srpnja 2014. godine.

 Budući da se radi o najvećoj kulturnoj manifestaciji češke manjine u Republici Hrvatskoj, svakako su potrebne i velike pripreme. Naime ova manifestacija kako se procjenjuje  okuplja oko tisuću sudionika te tri do četiri tisuće posjetitelja.

Ovih dana Češka beseda Kaptol formirat će i poseban odbor za pripremu organizacije ove manifestacije. Zadnje Žetvene svečanosti održane su u Kaptolu još davne 1989. godine.

Uređuju dom u Alilovcima

Na području općine Kaptol uskoro će se nastaviti radovi na uređenju objekta mjesnog doma u Alilovcima. Naime općina Kaptol  je raspisala  poziv za nadmetanje za radove na sanaciji zidova pročelja i unutarnje uređenje. Procijenjena vrijednost radova je 160 tisuća kuna. Nakon ponuda koje će se otvoriti 11. listopada znati će se izvođač radova.