Petak, 30 Kolovoz 2013 10:18

Prijem i darivanje novorođene djece

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OPĆINA VELIKA OBILJEŽAVA 20 GODINA POSTOJANJA  -

 

VELIKA – Nizom manifestacija općina Velika ovih dana obilježava 20. godišnjicu postojanja općine, a kako posebnu brinu za najmlađe, prvo se dogodio prijem novorođenih s područja općine Velika, koji se provodi posljednjih četiri godine.

Na prijemu koji je organiziran drugi puta ove godine načelnik općine Velika Vlado Boban i predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović darivali su svu novorođenčad sa dvije tisuća kuna, a po tri tisuće kuna dobilo je jedno peto i jedno osmo dijete u obitelji.

IMG 7226- Na ovom prijemu imali smo 17-djece, a za Uskrs njih 15-ero. To je približno broju od 60-ero novorođenih godišnje, gdje mi držimo jedan kontinuitet. Nadamo se da će se taj broj povećati, jer osiguravamo svakodnevno bolju skrb i život za djecu. Uskoro ćemo to još poboljšati dovršenjem dječjeg vrtića, gdje ćemo osigurati predškolski odgoj za svu djecu s našeg područja, što će svakako pomoći roditeljima da nesmetano odrađuju svoje radne obveze – istakao je načelnik Vlado Boban, zadovoljan dobrim napredovanjem projekta gradnje novih toplica s nekoliko bazena, novim sadržajima turizma i velikim hotelom. To će svakako donijeti desetke radnih mjesta za Veličane ali i proizvođače hrane, vinare i ostale.

Povodom Dana općine održat će se svečana sjednica i nekoliko kulturnih događanja.

IMG 7229Na prijemu u gradskoj vijećnici bili su Marko Ćorić, sin Marije i Marka iz Trnovca, Milan Dvoraček, sin Anite i Karla iz Biškupaca, Šimun Ticl, sin Suzane i Zvonimira iz Drage, Antun Biondić, sin Andriane i Krešimira iz Trnovca, Lea Čakalić, kći Maje i Andreasa iz Velike, Adrian Grgić, sin Marije i Marka iz Radovanaca, Ela Sabo, kći Martine i Ivana iz Velike, Matej Adžaga, sin Kristine i Dalibora iz Velike, Lana Kapel, kći Mirjane i Mihaela iz Tornja, Leona Grgić, kći Katarine i Marka iz Velike, Miroslav Martinović, sin Josipa i Marijana iz Kantrovaca, Martina Dalić, kći Ivane i Ivana iz Velike, Ivana Ulafić, kći Danijele i Zdenka iz Doljanaca, Luka Fridrih Šimić, sin Snježane i Tomislava iz Biškupaca, Jakov Bordić, sin Dalije i Pere iz Trenkova, Laura Antunović, kći Senke i Ante iz Velike, Šimun Živanić, sin Marije i Marijana iz Velike.