Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Kolovoz 2013 22:54

ORL odjelu donirali kirurški set za operaciju polipa

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEŠKA BISKUPIJA JE REDOVITIJI DONATOR POŽEŠKE BOLNICE

POŽEGA - Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji v. d. ravnatelja biskupijskog Caritasa Gorana Lukića predao je prof. dr. sc. Željku Glaviću, ravnatelju Opće županijske bolnice Combi Drive, kirurški set za operaciju polipa te drugih operacija na području glave i vrata vrijedan preko 100 tisuća kuna. Ova donacija biskupijskog Caritasa uručena je u prigodi blagdana njezina zaštitnika, sv. Lovre.

 -Drago mi je što u toj prigodi svojim darom možemo izraziti pažnju i solidarnost prema bolesnicima te tako ujedno iskazati zahvalnost prema liječnicima i drugom bolničkom osoblju na čelu s ravnateljem za ljubav i požrtvovnost kojom služe bolesnicima. Od vremena do vremena nastojimo bolnici dati svoj doprinos i u materijalnom smislu te doprinijeti u nabavci određenih uređaja – istaknuo je biskup koji je zazvao Božji blagoslov na one koji će se služiti darovanim uređajima kao i na bolesnike za koje su namijenjeni.

Primarius  dr. Miljenko Vukoja, voditelj ORL odjela požeške bolnice kazao je da će novi uređaji značajno unaprijediti rad s pacijentima jer sličan uređaj kojeg imaju star je 20 godina.

Na donaciji se zahvalio i ravnatelj bolnice dr. Željko Glavić istaknuvši da je Požeška biskupija najredovitiji donator njihovoj ustanovi. Dodao je da im donacije puno znače jer je moderna medicinska tehnologija vrlo skupa, a njihove financijske mogućnosti su ograničene. - Požeška biskupija od svojih početaka u više navrata bila donator bolnici. To su uvijek bile vrlo vrijedne i vrlo pažljivo izabrane donacije da služe bolesnicima tamo gdje mi svojim sredstvima to nismo u mogućnosti – kazao je dr. Glavić.