Ponedjeljak, 24 Lipanj 2013 10:07

Polaganjem cvijeća zahvalili poginulim braniteljima na današnjici

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OBILJEŽENA 22. GODIŠNJICA OSNIVANJA 63. SAMOSTALNOG BATALJUNA ZNG -

POŽEGA – Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom u Vidovcima uz spomen obilježje na stadionu NK Dinamo obilježena je 22. obljetnica osnivanja 63. samostalnog bataljuna ZNG. Svečanost je organizirala Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata požeško-slavonske županije i grada Požege uz pokroviteljstvo grada Požega. Vijence su položile delegacije Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata, delegacija pripadnika 63.IMG 2760 bataljuna, izaslanstvo grada Požega predvođeno gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, izaslanstvo Ministarstva branitelja predvođeno izaslanikom Markom Matanovićem, izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno županom Alojzom Tomaševićem, izaslanstvo vojarne 123. požeške brigade predvođeno zapovjednikom pukovnikom Milanom Čorak, izaslanstvo Policijske uprave požeško-slavonske, izaslanstvo odsjeka za poslove obrane predvođeno voditeljem Slavkom Matijevićem, Izaslanstvo ureda državne uprave predvođeno IMG 2740predstojnicom Đurđom Babić, delegacija Mjesnog odbora Dervišaga, delegacija NK Dinamo Vidovci-Dervišaga. nakon polaganja vijenaca molitvu je predvodio župnik Župe sv. Ivana Krstitelja Nedjeljko Androš.

Djeca iz Područne škole u Vidovcima čitala su svoje literarne radove u kojima su se zahvalili poginulim i ostalim braniteljima na današnjici. Skupu se obratio požeški gradonačelnik Vedran Neferović i župan Alojz Tomašević koji su pozvali na zajedništvo isto onakvo kakvo je vladalo kada se kretalo u obranu domovine, a danas u izgradnju ljepše domovine. Sa svečanosti je poslan i pozdravni telegram generalu Miljenku Crnjcu s željama za ozdravljenje.IMG 2737

Nakon svečanog dijela upriličen je nogometni turnir četiri veteranske ekipe, domaćina NK Vidovaca, ekipu policije, ekipu požeške vojarne i ekipu 63. samostalnog bataljuna. Nakon međusobno odigranih utakmica u kojima su domaćini pobijedili policiju 4:1, a vojarna 123. brigade pobijedila 63. bataljun s 4:1 u finalu za 3. mjesto policija je pobijedila 63. bataljun s 5:1, a NK Dinamo za IMG 2723prvo mjesto vojarnu 123. brigade s 3:0. najbolji strijelac turnira bio je Damir Šarić koji je za NK Dinamo postigao 3 pogotka. Ekipe su nagrađene peharima a nastavljeno je s druženjem uz vojnički grah.