Srijeda, 29 Svibanj 2013 10:47

Zbog kiše „Najduži stol u najmanjem prostoru“

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POVODOM MANIFESTACIJE ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA ODRŽAN 4. NAJDUŽI STOL U HRVATA -

VELIKA - U sklopu tradicionalne manifestacije "Čuvajmo običaje zavičaja" u Velikoj  je po četvrti puta organiziran „Najduži stol u Hrvata“. Kiša koja je uporno i neprestano padala natjerala je organizatore da ovu manifestaciju presele u šator od 900 četvornih metara u kojem je večer prije bio održan koncert  TS Legende iz Velike i Crvene jabuke. Iako je bilo hladno i kišno organizatori su IMG 0602bili jako zadovoljni brojem izlagača i posjetitelja koji se procjenjuje na nekoliko tisuća. Uz kilometarski stol prepun raznih jela i pića Veličani su pripremili i vola na ražnju i pedesetak litara Slavonskog čobanca za sve posjetitelje. Našlo se tu uz slavonske autohtone proizvode i posebnosti kao brudet od žaba i jegulja, jela od morske ribe, školjki, te mnoštvo starih narodnih jela i slastica.

 - Posebno smo iznenađeni brojem posjetitelja koje nije omela ni jaka kiša da dođu i uživaju - ističe Tomislav Galić, direktor ureda Turističke zajednice općine Velika koji je zajedno s općinom Velika i KUD Ivan Goran Kovačić organizatorIMG 0611 manifestacije.

A posjetitelji su zaista mogli uživati u bogatim stolovima koje je priredilo čak 180 izlagača među kojima su bile ribolovne, lovačke i sportske udruge te različita kulturno umjetnička društva, mali obrtnici i mještani. Oni su predstavili jela i pića iz svih krajeva Hrvatske te iz Bosne
IMG 0817i Hercegovine, Vojvodine, Rumunjske i Mađarske.

 Zadovoljan je bio i načelnik općine Vlado Boban. - Najvažnije je da nismo prekinuli tradiciju. Raduje nas što je svake godine sve veći broj izlagača, ali i što dolazi sve više posjetitelja koje ovog puta nije omelo ni loše vrijeme. - kazao je načelnik Boban.