Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 14:04

Nagrađeni najtalentiraniji djeca i učenici

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

DJECA CRTAJU I PIŠU HRVATSKU - 

POŽEGA - Turistička zajednica Požeško-slavonske županije provela je natječaj " Djeca crtaju i pišu Hrvatsku" u osnovnim školama i dječjim vrtićima na ovogodišnju temu "Ljepote mog zavičaja", koji je u sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice VOLIM HRVATSKU 2013. Na natječaj se prijavilo deset osnovnih škola u konkurenciji literarnih radova, te deset u konkurenciji likovnih radova, gdje se prijavilo i devet dječjih vrtića iz naše županije. Na taj način, ukupno je podijeljeno 30.000 kuna. Dobitnici nagrada za prvo mjesto osvojili po 5.000 kuna, za drugo mjesto 3.000 kuna te za treće mjesto po 2.000 kuna, a nagrade su im uručili Maja Jakobović, direktorica TZ i Ferdinand Troha, zamjenik župana za društvene djelatnosti. Osnovne škole će dobiveni novac iskoristiti za podršku rada literarnih i likovnih grupa, dok će vrtići za kupnju didaktičkih pomagala.
Anamarija Mutić, učenica osmog razreda OŠ Vilima Korajca iz Kaptola, dobila je prvu nagradu za najbolji literarni rad pod mentorstvom Milice Šljubure. Drugu nagradu dobila je učenica osmog razreda OŠ Stjepana Radića Čaglin, Antonija Tušek, a treću nagradu dobila je učenica petog razreda OŠ Julija Kempfa Požega, Lara Šimunović.IMG 0686

Za najbolji likovni rad osnovnih škola dobila je Tena Korov iz trećeg razreda, pod mentorstvom Zrinke Bešlić iz Katoličke osnovne škole Požega. Drugu nagradu dobili su učenici prvog razreda OŠ Braće Radić Pakrac, Zrinka Hihlik, Gloria Mak, Luka Plaščar, a treću nagradu dobila je učenica osmog razreda OŠ Vladimira Nadzora Trenkovo, Monika Lončarević.

Za najbolji likovni rad djece dječjih vrtića nagradu je dobila Lucija Sajfert pod mentorstvom Mirele Tunić iz DV Svetog Leopolda Mandića. Drugu nagradu dobila su djeca DV Radost Požega, a treću nagradu su dobila djeca DV Velika. Radovi prvoplasirane djece i učenika izborili su pravo za sudjelovanje na nacionalnoj završnici HTZ-a.